site
stats

Parandalon virusin Corona duke rritur sistemin imunitar të trupit

Infeksioni Corona ka kontaminuar qindra individë të panumërt në të gjithë globin.

Përforcimi i sistemit imunitar të trupit është një mënyrë që mund të bëhet për të shmangur transmetimin e këtij virusi.

Jo vetëm virusi Corona, një sistem i fortë imunitar mund të sigurojë gjithashtu trupin nga sëmundje të ndryshme të tjera.

Coronavirus unik 2019 (2019-nCoV) ose shumë më mirë i referuar si infeksion Corona është një infeksion që mund të krijojë çrregullime të sistemit të frymëmarrjes, pneumoni (infeksione të mushkërive) që janë intensive, si dhe dështim të veshkave.

OBSH i ofroi zyrtarisht emrin COVID-19 (sëmundja Coronavirus 2019) këtij virusi Corona.

Deri më tani, nuk ka asnjë vaksinë në dispozicion që mund të mbrojë kundër infeksionit të virusit Corona ose COVID-19.

Kjo është ajo që bën që organizatat globale të Wellness të kontaktojnë njerëzit për të jetuar gjithmonë një jetë të pastër (sanitare) dhe vazhdimisht të mbajnë qëndrueshmërinë.

Saktësisht se si të përforconi sistemin imunitar për të parandaluar infeksionin e koronës

Kryesisht, trupi ka një sistem imunitar të trupit për të eleminuar viruset dhe gjithashtu mikroorganizmat që krijojnë gjendje.

Pavarësisht kësaj, ka gjëra që mund të dobësojnë sistemin imunitar ose sistemin imunitar të një individi, i cili konsiston në plakje, kequshqyerje, sëmundje, si dhe madje edhe ilaçe të veçanta.

Si rezultat, funksioni i sistemit imunitar të trupit kërkon të mirëmbahet për të siguruar që sistemi imunitar të jetë i fortë.

Më poshtë janë mënyra natyrale që mund të bëni për të mbajtur sistemin imunitar të trupit ose sistemin imunitar të trupit:

1. Konsumoni ushqime ushqyese

Përdorimi i ushqimeve të pasura me antioksidantë, të tilla si perime dhe fruta, enë ndihmojnë trupin të luftojë radikalët pa kosto.

Nëse keni një sasi të madhe të radikalëve pa kosto në trupin tuaj, sistemi juaj imunitar mund të ndërpritet dhe përfundoni të jeni shumë më i ndjeshëm ndaj infeksionit të virusit Corona.

Për më tepër, për të ruajtur imunitetin e trupit, nevojitet plotësim i ushqimit të mjaftueshëm.

Rritja e përdorimit të mishit të ligët, arra, si dhe farave për të siguruar që sistemi juaj imunitar të jetë i fortë.

Qepët si dhe xhenxhefili janë gjithashtu të mirë për konsum pasi që mendohet se ndihmojnë trupin në luftimin e infeksionit dhe qetëson inflamacionin.

2. Ushtrimi në mënyrë rutinore

Stërvitja në të vërtetë është zbuluar gjithashtu për të rritur qëndrueshmërinë, si dhe për të ulur inflamacionin.

Megjithatë, ju duhet të mbani mend, stërvitja e rregullt ka një efekt më të mirë në sistemin imunitar të trupit sesa ushtrimet që janë vetëm herë pas here.

Pra, vendosni kohën të ushtroni për të paktën 30 minuta çdo ditë.

3. Kujdesuni mirë për tensionin

Tensioni i zgjatur mund të përmirësojë prodhimin e agjentit hormonal kortizol.

Shkalla e lartë e hormonit kortizol mund të prishë punën e sistemit imunitar në luftën kundër infeksionit.

Prandaj, përpiquni të menaxhoni mirë ankthin për të siguruar që sistemi imunitar i trupit tuaj të jetë i mirëmbajtur dhe i fortë kundrejt infeksionit të virusit Corona.

Stresi mund të kontrollohet me gjëra të lehta, si një shembull duke marrë gjumë të mjaftueshëm çdo ditë.

Ju gjithashtu mund të bëni pikat që janë të këndshme në mënyrë që mendja dhe trupi juaj të pushojë, si një shembull i varur me miqtë, të marrë pamjet, të bëni kalimet tuaja ose të bëni reflektim.

4. Merrni pushim të mjaftueshëm

Megjithëse duket e lehtë, mungesa e pushimit është vërtetuar se ka një efekt të kundërt në shëndet dhe mirëqenie. Njëra prej tyre është një ulje e qëndrueshmërisë, kështu që sëmundje të shumta mund të sulmojnë më lehtë.

Gjumi i duhur mund ta bëjë trupin tuaj më të fortë kundër ekspozimit të virusit Corona. Të rriturit kanë nevojë për 7-8 orë gjumë në ditë, ndërsa fëmijët kërkojnë 10 orë ose më shumë gjumë.

5. Marrja e shtesave që mbështesin sistemin imunitar të trupit

Për të parandaluar infeksionin e virusit Corona, ju gjithashtu mund të mendoni për marrjen e shtesave që mund të forcojnë sistemin imunitar të trupit tuaj.

Përmbajtja në internet e mineraleve dhe vitaminave në shtesa, të tilla si vitamina C (askorbate kripe), vitaminë B3 (nikotinamide), vitaminë B5 (dexpanthenol), vitaminë B6 (piridoksinë hcl), vitaminë E (alfa tokoferil), picolinate të zinkut, si dhe si selenite natriumi, mund të rrisë efikasitetin e sistemit imunitar të trupit në trajtimin e infeksioneve të shkaktuara nga viruset ose bakteret, të cilat përbëhen nga infeksione të virusit Corona.

Nga ana tjetër, vitaminat B3, B5, si dhe B6 mund të riparojnë qelizat e trupit të dëmtuara nga sëmundjet.

Së bashku me përmirësimin e sistemit imunitar të trupit në një gamë të metodave të mësipërme, gjithashtu duhet të aplikoni për të parandaluar transmetimin e infeksionit të Corona, veçanërisht:

  1. Lani duart tuaja në mënyrë rutinore me sapun dhe gjithashtu ujë, ose me një sanitizues dore
  2. Mos prekni fytyrën, hundën, si dhe sytë me duar të ndyra ose të palara
  3. Shmangni shumicën e gjasave në zonat që janë infektuar me infeksion Corona ose kanë perspektivën për t’u bërë një zonë për përhapjen e infeksionit

Nëse keni kushte të caktuara klinike që ju bëjnë të rrezikoni nga infeksioni, ose nëse keni nevojë të udhëtoni në një vend që është i ndjeshëm ndaj infeksioneve të infeksionit Corona, mos hezitoni të pyesni mjekun tuaj për gjërat që ju duhet të bëni për të parandaluar këtë infeksion.

Filloni, ne të dy jemi duke mbajtur një sistem të fortë imunitar të trupit duke punuar në mënyrë rutinore, duke trajtuar ankthin, duke pushuar, si dhe duke konsumuar ushqime ushqyese, së bashku me suplemente të qëndrueshme për trupin me një koleksion lëndësh ushqyese!

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.