site
stats

Mitet dhe Faktet e steroid Side Effects

Duke diskutuar steroid në palestra absolutisht asgjë krejt të ri. Në fakt, edhe pse kjo është e ndaluar, këto ilaçe janë ende të fituar të përshtatshme nga entuziastë në masë të muskujve.

Jo thjesht për hir të konkurrencës, steroid janë duke përdorur gjithashtu nga individë të vetëm shikoni më të fuqishme dhe të duken më të mëdha.

Njohur me avantazhet, konsumatorët steroide depozituar efektet negative të vetë steroid.

Numri i keqkuptimeve që zhvillojnë dhe nuk kanë të info, e bën shumë konsumatorë nuk llogariten mbi efektet negative që ndodhin pas përdorimit.

Për të sqaruar këtë, Reps do të shqyrtojë mitet, si dhe realitetet në lidhje me efektet negative steroide shpërndarë në qarqet palestër bazuar mbi dy specialistë, veçanërisht Dr. Ed Sebanegh, MD (kryetar i divizionit urologjike në Cleveland, Ohio Facility) dhe gjithashtu Dr. Stuart Weinerman, MD (Endokrinolog në bregdetin në veri – Lij Wellness Sistemit, New York City).

Shih bisedë listuara më poshtë:

1. Steroid mund të bëjë testikujt meshkuj tkurret

FAKT : Kur një mashkull përdor steroid për të rritur nivelet e testosteronit, ajo mund të prishin ekuilibrin e agjentëve natyrore të hormoneve në trup.

Pastaj prodhimit gradualisht natyror testosterone do të ndalet, dhe përfundimisht, testikujt do të tkurret.

2. Testicular madhësia me siguri do të kthehemi në tipike pas ndalimit të marrë steroid

Mit : Pas ndalimit marrë steroid, trupi kërkon kohë për të rritur prodhimin testosterone në normale një herë më shumë.

Sa më i lartë doza bërë përdorimin e, sa më gjatë të përdorimit, gjatë rimëkëmbjes koha.

Edhe në shumë raste, përdorimi steroide mund të shkaktojë probleme me fertilitetin elastik dhe mosfunksionim edhe sex-lidhura.

3. Individët që kanë bërë në fakt përdorimin e steroid, pastaj u largua, do të përjetojnë mosfunksionim ngrerë

FAKT : Mashkull performance seksi të lidhura nuk mund të ndryshojë kur të marrë steroid.

Megjithatë, kur ajo ndalon të burimeve artificiale testosterone, Low-T shenja (të nivelit të ulët testosterone) me siguri do të ndodhë.

Ky është i përbërë nga në impotencë.

4. Steroid mund të bëjë zemrat e burrave rritet

FAKT : Trupi Një djalë normalisht transformon disa përqindjes të testosterone të estrogjenit.

Pra, kur ai infuses sasi të mëdha të testosteronit në trup, trupi do të kthyer disa prej se agjenti hormonal të drejtë në estrogjenit për të stabilizuar raportin e testosterone të estrogjenit.

Rritja e estrogjenit mund të shkaktojë një numër kushtesh, ndër të cilat është zhvillimi bust në një vajzë (gynecomastia).

5. Steroid mund të dëmtojë fertilitetin mashkullor

FAKT : Jo vetëm pakësuar testikujt si dhe duke minimizuar prodhimin natyror testosterone, por steroid mund po ashtu të dëmtojë cilësinë, si dhe shumëllojshmëri të spermës.

Normalisht, njerëzit kanë nivele shumë të larta të androgens në testise e cila është ajo që shkakton prodhim të shkëlqyer spermës.

Megjithatë, në qoftë se testosterone zvogëlohet si dhe testikujt reduktuar, ajo do të ndikojë në spermës krijuar.

6. Steroid bërë fytyrën tuaj të duken të madh

Mit : Përdorimi i steroid anabolik mund të shkaktojnë puçrra fytyre, por jo duke zgjeruar fytyrën.

Zhvillimi i komponentëve të trupit vjen të jetë më e madhe (acromegaly) është rezultat i marrjes në agjent hormonal HGH sesa steroid.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.