site
stats

Ketogén diéta: kevesebb szénhidrát és több zsír étrend kezdő

Ketogén diéta gyakran említik az utóbbi időben. Ketogén szuper-alacsony szénhidráttartalmú diéták is emelkedik. Ha megpróbál ez a diéta?

Játékrész összhangban Dr. Eric Westman, felügyelője a Lifestyle Medicine Facility Duke College, szigorú ketogén diéta terv csak eszik szénhidrátot ultra-alacsony tekintetében 20-30 gramm naponta.

Ez a szám eléri a különböző szénhidrátok egy kis alma.

Csak mi az a ketogén diéta terv?

A ketogén diéta (általában jelölt keto) egy nagyon alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étrend, amely megosztja a több hasonlóságot az Atkins vagy LCHF (alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú). Ezek diétákat gyakran felszámolásról, hogy a ketogén lényegében véletlenül. A fő különbség a kettő között szigorú LCHF és keto, hogy fehérje korlátozódik az utóbbi.

Ez maga után vonja drasztikusan csökkenti a szénhidrát-bevitel és helyette zsír. A csökkenés a szénhidrát helyezi a szervezet egy anyagcsere állapotát úgynevezett ketózis.

A ketogén diéta hozta létre 1924-ben Dr. Russell Wilder, a Mayo Facility. A keto diéta terv kimondottan vezet ketózis.

Ez lehet meghatározni, és állítsuk be, hogy a tökéletes ketonszint wellness, súlykontroll, vagy a fizikai és szellemi teljesítőképességet. Az alábbiakban felsoroljuk tudna felfedezni módon kihasználni keto elérni az egyéni célokat.

Azonban a ketogén diéta gyakran nevezik a keto diéta terv a legtisztábban korlátozza a szénhidrátok.

Együtt korlátozza a szénhidrátok, keto szintén korlátozza a használatát fehérje. Metsző és szénhidrát is fehérje csökkentő eszköz, hogy növelje zsírbevitel.

Ketózis úgy tekintették, mint ritka azonban, valójában rendkívül egészséges és kiegyensúlyozott. Ami azt illeti, a ketogén diéta tervet gyakorolja közel 100 éves kezelésére epilepsziás rohamok, így véli Gary Yellen professzor neurobiológia Harvard Medical College.

A ketogén diéta, hasznos az Ön számára?

Westman tanulmány az alacsony szénhidráttartalmú diéták elhelyezni, hogy az étrend segíthet csökkenteni az étvágyat, lefogy, és fokozza tollak szívbetegség.

Továbbá, a tanulmány megállapította, hogy emellett Westman ketogén étrend segítheti csata túlsúly, kedves 2. típusú cukorbetegség, valamint a zsírmáj betegség.

Van számtalan előnye van, hogy jön, hogy a keto meg: súlyszabályozást emelt teljesítmény fokozatot helyreállító orvosi alkalmazások. Most bárki biztonságosan szert fogyaszt alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étrend.

1. Csökkentsük súly

A ketogén diéta terv alapvetően használja a test zsír mint energia forrás – így vannak nyilvánvaló súlycsökkentő előnyeit. A keto, az inzulin (a zsír megtakarítás hormonális szer) szintje csökken jelentősen, amely bekapcsolja a szervezet egy fogyás berendezés.

Tudományosan, a ketogén diéta tervet ténylegesen feltárt sokkal jobb eredményt, mint az alacsony zsírtartalmú és magas szénhidráttartalmú diéták; még hosszú távon.

2. Segítség a megfelelő vércukorszint

Keto természetesen csökkenti a vércukorszintet fok eredményeként a fajta étel, amit fogyasztunk. Tanulmányok azt mutatják, hogy még a ketogén diéta egy sokkal megbízhatóbb történő irányítását, és elkerülni a diabetikus problémák, mint az alacsony kalóriatartalmú diéták.

Ha pre-diabéteszes vagy Kind II cukorbetegek problémákat, akkor komolyan meg kell gondolni a ketogén diéta tervet. Van sok nézőt, hogy sikerrel járt a vércukor ellenőrzés keto.

3. Fokozott szellemi teljesítmény

Sok egyén hasznosítani a ketogén diéta kifejezetten a fokozott pszichés teljesítményét.

Ketonok csodálatos gázforrást az elme számára. Ha alacsonyabb a szénhidrát fogyasztást, így elkerülhető a nagy kiugró vércukorszint. Egymással, ez okozhat fokozott figyelmet és a koncentrációt.

A kutatók azt mutatják, hogy megnövelt bevitelét zsírsavak lehetnek érintve előnye, hogy agyunk működését.

4. Javítottak energia és normalizált éhség

Azáltal, hogy a test sokkal jobb és sokkal megbízhatóbb energiaforrás, akkor biztosan érezni több feszültség egész nap. A zsírok kimutatták, hogy az egyik leghatékonyabb részecskék infomációval gáz.

Ezen felül, a zsír természetesen sokkal örömtelibb és végül így nekünk egy jóllakott ( „teljes”) állapotban hosszabb ideig.

5. Az inzulin rezisztencia

Az inzulin rezisztencia vezethet egyfajta II cukorbetegek kérdések, ha nem ügyelnek. Bőséges mennyiségű kutatási tanulmány azt mutatja, hogy a csökkentett szénhidrát, a ketogén diéta segíthetik az egyének csökkentette az inzulin szintet az egészséges tartományban.

Még ha sportos, akkor nyerhet inzulin optimalizálás keto keresztül étkezési élelmiszerek magas omega-3 zsírsav.

6. Fejlesztések a bőre

Egy másik kutatási tanulmány, amely azt mutatja, hogy lehetséges kapcsolatot a kettő között magas szénhidráttartalmú időigényes és fellendítette a pattanások, így valószínű, hogy keto segíthet.

Tehát, ez érvényesül, hogy megtapasztalják felújítások a bőrt, amikor áttérni egy ketogén diéta tervet.

7. javításai koleszterin vérnyomás

A keto diéta kimutatták, hogy javítja a triglicerid fok és koleszterinszint leginkább kapcsolódó artériás felhalmozódása. Sokkal több, különösen az alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étrend tervek mutatnak jelentős növekedése a HDL és LDL csökkenését részecskék koncentrációja, mint az alacsony zsírtartalmú étrend.

Sok fajta kutatás alacsony szénhidráttartalmú diéták mutatnak sokkal jelentősebb javulást magas vérnyomásban egyéb diéta alkotja.

Egyes magas vérnyomás problémák vannak kötve súlyfelesleggel, ami arra ösztönzi, mert keto hajlamos okozni tömeg kezelése.

8. Kipróbált klinikai terápia epilepsziában

A ketogén diéta terv egy kipróbált klinikai terápia epilepsziában, ami ténylegesen megtörtént használatát, mivel az 1920-as években. Hagyományosan az valóban általánosan felhasználták fiatalokat kontrollált epilepszia függetlenül gyógyszert.

Sokkal több az utóbbi időben valóban hasonlóképpen vizsgálta hatékonyan felnõttek epilepszia, a hasonlóan kiváló eredménnyel. Számos randomizált, kontrollált vizsgálatok azt mutatják, hogy a hatékonyságot a ketogén diéta csökkenti a rohamok epilepsziás betegeknél.

9. Emelt fizikai állóképességet

Ketogén diéta rendeket mérhetetlenül növelni a fizikai állóképességet, azáltal, hogy állandó hozzáférést biztosít az összes energiáját a zsírraktárak.

A szervezet ellátási mentett szénhidrát (glikogén) csak tart néhány óra intenzív edzés, vagy sokkal kevesebb. De a kövér üzletek hoz elegendő teljesítmény, hogy gyorsan hetekig vagy akár hónapokig is.

Különböző típusú ketogén diéta rendek

Ha valahogy meg kell hozni testzsír ezen felül, akkor elérni a céljait különböző típusú ketogén diéta.

Számos változatban a ketogén diéta tervet, többek között:

 • Normál ketogén diéta (SKD) : Ez egy rendkívül alacsony szénhidráttartalmú, mérsékelt egészséges fehérje és a magas zsírtartalmú étrend. Ez általában olyan 75% zsír, 20% egészséges fehérje és is csak 5% szénhidrátot.
 • Ciklikus ketogén diéta (CKD) : Ez az étrend magában időszakok magasabb szénhidráttartalmú refeeds, mint például 5 ketogén nap által betartandó 2 magas szénhidráttartalmú nap.
 • Célzott ketogén diéta (TKD) : Ez a diéta terv lehetővé teszi, hogy adjunk szénhidrát körül edzésre.
 • Magas fehérjetartalmú ketogén diéta : Ez hasonlít az alap, ketogén diéta azonban áll sokkal egészségesebb, fehérjét. Az arány gyakran 60% zsír, 35% fehérje és szintén 5% szénhidrátot.

Ennek ellenére csak a hagyományos és nagy fehérjetartalmú ketogén diéta terveket vizsgálták meg alaposan. Időszakos vagy célzott ketogén diéta rendek a fejlettebb módszerekre, és nagyrészt által használt testépítők vagy hivatásos sportolók.

Ha gyakorolni intenzíven, azt követően, hogy a TKD vagy CKD lehet az Ön számára.

Van egy ketogén diéta terv veszélyes?

A „kockázatok csökkentett szénhidráttartalmú diéta tervek” valójában csak mítosz tájékoztatta a személyek, akiknek minimális megértése csökkent szénhidráttartalmú étrend funkciót.

Van egy csomó félreértés körül alacsony szénhidráttartalmú diéta, amely ténylegesen létrehozott egy hírhedt elvárást keto. Voltak sok kutató közzé az elmúlt harmincéves, amelyek megmutatják, hogyan nagy mennyiségű zsír és még egy pár szénhidrát hasznos.

Az emberek bizonyos esetekben kapjunk keto zavarba magas zsírtartalmú, magas szénhidráttartalmú diéták, amelyek szörnyű a szervezet számára. Természetesen, ha az elfogyasztott sok zsíros ételek, amelyek magas cukortartalmú, akkor kezd bele magad nehézséget.

Amikor eszel élelmiszerek magas szénhidrát és zsír is, a szervezet természetes módon termel glükózt. A szénhidrátok a legegyszerűbb dolog, hogy a test folyamathoz, és emiatt akkor biztosan használni őket először – így a felesleges zsírt tárolni rögtön.

Ez viszont megteremti a súlygyarapodás és a betegség, amely kapcsolatban áll a magas zsír- és magas szénhidráttartalmú étrend (NEM keto).

Biztonsági intézkedésként, meg kell, hogy mindig konzultáljon orvosával, ha bármilyen probléma merült kezdődő keto étrend.

Meg kell különösen vigyázz, ha jelenleg a drogok egy már meglévő problémát adunk megfigyelési lehet szükség. Vigyázni kell, mert ha a szoptatás ugyanis előfordulhat, hogy növeljék a szénhidrát bevitel.

Mit eszem egy keto étrend?

Indításához keto diéta, akkor biztosan szeretnének készíteni előre. Ez azt jelenti, hogy egy életképes étrend készen várja. Csak mit fogyasztanak támaszkodik, hogy milyen gyors kíván belépni ketogén állapotban.

Az egyik lényeges dolog, hogy elérje ketózis maradni egyértelmű eszik a legtöbb szénhidrátot. Akkor esetleg meg kell tartani a szénhidrát fogyasztás mellett 50 gramm napi nettó szénhidrát, 13 helyen az alább felsorolt 20 gramm. Minél kevesebb szénhidrát sokkal megbízhatóbb.

Meg szeretné tartani a szénhidrát korlátozott, a főként zöldségeket, dió, valamint a tejtermékek. Ne fogyasszon semmilyen típusú csiszolt szénhidrát, mint a búza (kenyér, tészta, gabona), keményítő (burgonya, bab, bab), vagy gyümölcs.

Egy durva szabvány alatti 10% energiát szénhidrátot (a kevesebb szénhidrát, az extra hatékony), 15-25% egészséges fehérjét (a redukált vége hatékonyabb), és szintén 70% vagy több a zsír.

A kis kivétel ez alól avokádó, csillag gyümölcs és bogyós amely lehet fogyasztani kis mennyiségben.

Ne edd meg

 • Gabona – búza, kukorica, rizs, gabona, és így tovább
 • Cukor – méz, agave szirup, és így tovább
 • Gyümölcs – alma, banán, narancs, és így tovább
 • Hagyma – burgonya, jamgyökér, stb

esznek

 • Húsok – hal, marha, bárány, csirke, tojás, és így tovább
 • Leveles zöldségek – spenót, kelkáposzta, és így tovább
 • Föld feletti zöldségeket – brokkoli, karfiol, stb
 • Nagy zsírtartalmú tej – kemény sajtok, magas zsírtartalmú krém, vaj, stb
 • Diófélék és magvak is – Macadamias, dió, napraforgómag, stb
 • Avokádó és a bogyós gyümölcsök – málna, szeder, valamint egyéb alacsony glikémiás hatása bogyók
 • Édesítőszerek – stevia, eritrit, szerzetes gyümölcs, valamint különböző egyéb alacsony szénhidráttartalmú édesítőszerek
 • Egyéb zsírok – kókusz-olaj, magas zsírtartalmú salátaöntet, telített zsírok, stb

Ketogén diéta terv élelmiszer minta előkészítése hétfőtől vasárnapig

A keto diéta, vagy ketogén étrend zsírdús étrend, amely mérsékelt egészséges fehérje és alacsony szénhidrát.

Ez makrotáplálék aránya lehetővé teszi, hogy a test átkapcsolás a felhasználásával szénhidrátok (átszámítva glikogént a májban) kell használni ahhoz, hogy a zsír (kicserélt zsírsavak és ketontestek a májban).

Annak érdekében, hogy elkezdi a ketogén diéta, itt van egy példa ketogén diéta, étkezés felkészülni egy héten:

hétfő

 • Reggeli: Bacon, tojást, valamint a paradicsom.
 • Ebéd: csirke saláta olívaolajjal és feta sajttal.
 • Vacsora: Lazac spárgával főtt vajat.

kedd

 • Reggeli: Tojás, paradicsom, bazsalikom és kecskesajt omlettet.
 • Ebéd: Mandula tej, mogyoróvaj, a kakaóport és a Stevia turmix.
 • Vacsora: Húsgombóc, cheddar sajt, és zöldség.

szerda

 • Reggel étkezés: A ketogén turmix vagy smoothie (próbálja ezt vagy).
 • Ebéd: garnélarák saláta olívaolajjal és avokádó.
 • Vacsora: Sertéskaraj parmezán sajttal, brokkoli, valamint a salátát.

csütörtök

 • Reggel étkezés: omlett avokádóval, salsa, paprika, hagyma és fűszerek.
 • Ebéd: Egy marék dió és zeller tapad guacamole és salsa.
 • Vacsora: Baromfi tele pesto és krémsajt, továbbá a zöldségeket.

péntek

 • Reggeli: Cukormentes joghurt mogyoróvaj, csokoládé por, valamint a stevia.
 • Ebéd: Marha keverjük készre sütjük elő a kókusz olaj zöldségeket.
 • Vacsora: Bunless hamburger szalonnát, tojást, és a sajt.

szombat

 • Reggeli: Ham és sajtos omlett zöldséggel.
 • Ebéd: Sertés és sajt szelet dióval.
 • Vacsora: Whitefish, tojás, és a spenót elő kókuszolaj.

vasárnap

 • Reggel étkezés: tükörtojás szalonnával és gombával.
 • Ebéd: Burger salsa, sajt és guacamole.
 • Vacsora: Steak és tojás salátával.

Meg kell állandóan célja, hogy forog a zöldségeket és a hús hosszú távon, mivel minden típusú kínál a különböző tápanyagok, az egészség és wellness előnyeit.

Negatív hatásai ketogén diéta és a módját, hogy csökkentse azokat

Bár a ketogén diéta terv kockázat-mentes, egészséges és kiegyensúlyozott egyének, lehet, hogy néhány kezdeti káros hatásokat, miközben a szervezet alkalmazkodik.

1. Keto Influenza

Ezt gyakran úgy írják le, mint „keto influenza” – és általában több mint egy pár napig.

Keto influenza tartalmazza rossz teljesítmény és a pszichés funkció, fokozott éhség, alvási problémák, hányinger vagy hányás, emésztési diszkomfort és csökkentette az edzés teljesítményét.

Annak érdekében, hogy ezt, meg lehet próbálni egy normális alacsony szénhidráttartalmú étrend a kezdeti hetekben. Ez azt mutatják, hogy a szervezet több zsírt olvad előtt akkor teljesen megszünteti a szénhidrátok.

2. Ki az egyensúly a víz és ásványi anyag a szervezetben

A ketogén diéta hasonlóképpen változik a víz és az ásványi egyensúlyt a szervezetben, így többek között extra sót az ételek, vagy vesz ásványi anyag segíthet.

Az ásványi anyagok, a kísérlete figyelembe 3000 – 4000 mg só, 1,000 mg kálium-és 300 mg magnézium-napi csökkentése káros hatások.

Legalább az első, nagyon fontos, hogy enni évig teljessége és korlátozásának elkerülése kalória túl sokat. Általában a ketogén diéta tervet hoz létre tömeg kezelése nélkül szándékos kalória megszorítás.

Következtetés

A ketogén diéta kiváló, de nem mindenkinek

A ketogén diéta nagy lehet az egyének, akik túlsúlyosak, diabetikus, vagy amelynek célja, hogy javítsák a metabolikus wellness.

Ez lehet kevésbé alkalmas élsportolók vagy azok számára, akik tartoznak a nagy mennyiségű izom vagy súlyát.

És azt is, csakúgy, mint bármely típusú diéta, akkor csak akkor működhet, ha megfelel, és kibír vele hosszú távon.

Ennek ellenére, néhány pontot is láthatók táplálékot, mint a hatékony egészségügyi és wellness, valamint fogyás előnyeit ketogén diéta tervet.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.