site
stats

Ketogeen dieet: minder koolhydraten en meer vet dieet plan voor beginners

Ketogeen dieet vaak de laatste tijd genoemd. Ketogenic is super-koolhydraatarme diëten zijn over de opkomst. Mocht u dit dieet plan te proberen?

Inning overeenstemming met Dr. Eric Westman, supervisor van de Lifestyle Medicine Facility aan de Duke Universiteit, strenge ketogeen dieet eet alleen koolhydraten ultra-low, met betrekking tot 20-30 gram per dag.

Dat cijfer komt neer een verscheidenheid aan koolhydraten in een kleine appel.

Precies wat is een ketogeen dieet plan?

Het ketogeen dieet (meestal keto) is echt een low-carb, vetrijk dieet plan dat een aantal gelijkenissen met de Atkins of LCHF (low carb, hoog vet) deelt. Deze diëten vaak wind up wordt ketogeen wezen per ongeluk. Het belangrijkste onderscheid tussen strikte LCHF alsmede keto- is dat eiwit wordt beperkt in de laatste.

Het houdt een drastische vermindering van de inname van koolhydraten en ook te vervangen door vet. De vermindering van de koolhydraten plaatst uw lichaam in een metabole toestand genaamd ketose.

Het ketogeen dieet werd opgericht in 1924 door Dr. Russell Wilder aan de Mayo Facility. Een keto dieet plan is speciaal gemaakt om te leiden tot ketose.

Het is mogelijk om vast te stellen en aan te passen om de ideale ketonniveaus voor wellness, gewichtsbeheersing, of voor de lichamelijke en geestelijke prestaties te krijgen. In de onderstaande tabel u manieren om het gebruik van keto aan uw individuele doelstellingen te bereiken maken zou kunnen ontdekken.

Echter, de ketogeen dieet gewoonlijk de keto dieet plan is het meest puur koolhydraten te beperken.

Naast het beperken van koolhydraten, keto beperkt eveneens het gebruik van eiwitten. Trimmen carb en ook eiwit verminderen van middelen om vetinname te verhogen.

Ketosis werd gezien als ongewoon, maar het is eigenlijk heel gezond en evenwichtig. Als een zaak van de feiten, is het ketogeen dieet plan uitgeoefend bijna 100 jaar om epileptische aanvallen te behandelen, zo zegt Gary Yellen, hoogleraar neurobiologie aan de Harvard Medical College.

Is het ketogeen dieet nuttig voor u?

Westman studie over koolhydraatarme diëten gelegen dat het dieet plan kan helpen bij het verminderen van uw eetlust, gewicht te verliezen, en ook een stimulans pennen van hart-en vaatziekten.

Daarnaast is de studie bovendien bleek dat Westman ketogeen dieet strijd overgewicht, type 2 diabetes mellitus, en ook vervetting van de lever ziekte kan helpen.

Er talloze voordelen die komen met het zijn op keto: van gewichtsbeheersing en verhoogd vermogen graden tot medische toepassingen herstellende. De meeste elke persoon kan veilig te krijgen van het nuttigen van een low-carb, vetrijk dieet.

1. Verminder het gewicht

Het ketogeen dieet gebruikt vooral uw lichaamsvet als energiebron – dus er zijn voor de hand liggende gewichtsverlies voordelen. Op keto, insuline (het vet opslaan van hormonale agent) daalt aanzienlijk waardoor uw lichaam verandert in een gewichtsverlies apparatuur.

Wetenschappelijk gezien is het ketogeen dieet eigenlijk veel betere resultaten bleek in vergelijking met een laag-vet en ook dieet plannen high-carb; zelfs op de lange termijn.

2. Help om uw bloedsuiker

Keto vermindert natuurlijk bloedglucose graden als gevolg van het soort voedsel dat u verbruikt. Studies tonen ook dat het ketogeen dieet is een veel meer betrouwbare manier te beheren en ook voorkomen dat diabetische problemen, vergeleken met caloriearme dieet plannen.

Als je pre-diabetes bent of Kind II diabetes kwesties, moet je serieus nadenken over een ketogeen dieet plan. We hebben veel kijkers die succes met hun bloedsuiker controle op keto hebben gehad.

3. Verhoogde mentale prestaties

Veel mensen maken gebruik van het ketogeen dieet speciaal voor de verhoogde psychologische prestaties.

Ketonen zijn een prachtige bron van gas voor de geest. Bij consumptie van koolhydraten te verminderen moet u grote pieken in de bloedglucose. Met elkaar, kan dit versterkt focus en concentratie veroorzaken.

De onderzoekers tonen aan dat een verhoogde inname van vetzuren beïnvloedende voordelen om de functie van onze hersenen zou kunnen hebben.

4. Boosted energie & genormaliseerd honger

Door het verstrekken van uw lichaam een veel beter en ook veel meer betrouwbare energiebron, zult u zeker echt het gevoel meer energie gedurende de dag. Vetten worden aangetoond dat een van de meest efficiënte deeltjes te werpen als gas.

In aanvulling op dat vet is natuurlijk meer verheugend en ook eindigt het verlaten van ons in een verzadigd ( “vol”) staat voor langer.

5. Insulineresistentie

Insulineresistentie kan resulteren in natura II diabetici problemen wanneer onbeheerd achtergelaten. Een overvloedige hoeveelheid onderzoek blijkt dat een verminderde koolhydraten, het ketogeen dieet individuen konden helpen verminderden hun insuline niveaus om gezond te bereiken.

Zelfs als je atletisch bent, kunt u profiteren van insuline-optimalisatie op keto door het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetten.

6. Verbeteringen in je huid

Een ander onderzoek dat een mogelijk verband tussen de high-carb consumeren en toont ook gestimuleerd acne, dus het is zeer waarschijnlijk dat keto kunnen helpen.

Dus, het heerst een renovatie in je huid optreden wanneer u over te schakelen naar een ketogeen dieet plan.

7. Verbeteringen cholesterol en bloeddruk

Een keto dieet is aangetoond dat triglyceride graden en cholesterolgehalte het meest verwant aan arteriële accumulatie te verbeteren. Veel meer in het bijzonder low-carb, vetrijk dieet plannen blijkt dat er een aanzienlijke toename van HDL en een afname van LDL deeltje concentratie in vergelijking met vetarme diëten.

Veel soorten van het onderzoek naar low-carb diëten tonen veel beter verbetering van hoge bloeddruk over verschillende andere dieet regimes.

Sommige hoge bloeddruk problemen samenhangen met overgewicht, dat is een stimulans, omdat keto heeft de neiging om gewichtsbeheersing veroorzaken.

8. Beproefde klinische therapie voor epilepsie

Het ketogeen dieet plan is een geteste klinische therapie voor epilepsie die daadwerkelijk gebruik heeft gemaakt van gezien het feit dat de jaren 1920. Traditioneel zij daadwerkelijk het algemeen is gebruikt bij kinderen met ongecontroleerde epilepsie, ongeacht van de geneeskunde.

Veel meer de laatste tijd het is eigenlijk ook effectief onderzocht door volwassenen met epilepsie, met dezelfde uitstekende resultaten. Er zijn tal van gerandomiseerde gecontroleerde studies die de efficiëntie van het ketogeen dieet bij het verminderen van aanvallen bij patiënten met epilepsie te tonen.

9. Verhoogde uithoudingsvermogen

Ketogeen dieet regimes kan enorm verhogen je uithoudingsvermogen, door het geven u een constante toegang tot alle energie van je vetreserves.

Het lichaam van de toevoer van opgeslagen koolhydraten (glycogeen) duurt slechts een paar uur van intensieve training of veel minder. Maar je vet winkels te brengen voldoende vermogen om snel de laatste weken of zelfs maanden.

Verschillende soorten ketogeen dieet regimes

Als een of andere manier moet je bovendien op lichaamsvet, kan u uw doelen met verschillende typen van een ketogeen dieet te bereiken.

Er zijn een aantal variaties van het ketogeen dieet plan, met inbegrip van:

 • Standard ketogeen dieet (SKD) : Dit is een zeer low-carb, matige gezonde eiwitten en vetrijk dieet. Het bestaat gewoonlijk 75% vet, 20% eiwit en gezond ook slechts 5% koolhydraten.
 • Cyclische ketogeen dieet (CKD) : Dit dieet houdt in periodes van hogere-carb refeeds, zoals 5 ketogeen dagen voldoen, met 2 high-carb dagen.
 • Gerichte ketogeen dieet (TKD) : Dit dieet plan stelt u in staat om koolhydraten toe te voegen rond trainingen.
 • Eiwitrijk ketogeen dieet : Dit lijkt op een eenvoudige ketogeen dieet, bestaat echter uit veel meer gezonde eiwitten. Het gehalte vaak 60% vet, 35% eiwit en tevens 5% koolhydraten.

Toch hebben alleen de conventionele en eiwitrijke ketogeen dieet plannen grondig bestudeerd. Intermitterend of gerichte ketogeen dieet regimes zijn meer geavanceerde benaderingen, en grotendeels gebruikt door bodybuilders of professionele atleten.

Als je intensief te oefenen, na die een TKD of CKD zou kunnen zijn voor u.

Is een ketogeen dieet Plan gevaarlijk?

De “risico’s van verminderde carb dieet plannen” zijn eigenlijk alleen mythen geïnformeerd door personen die een minimale begrip van hoe een verminderde koolhydraten dieet functie.

Er is een veel misverstanden rond low carb diëten die daadwerkelijk heeft gemaakt een beruchte verwachting op keto. Er zijn tal van onderzoekers publiceerden over de afgelopen dertig jaar dat de manier waarop grote hoeveelheden vet te laten zien en ook een paar van koolhydraten zijn nuttig geweest.

Mensen in sommige gevallen te verkrijgen keto verbaasd met een hoog vetgehalte, hoog koolhydraten dieet plannen die verschrikkelijk zijn voor het lichaam. Zeker, als je veel van vette voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker te consumeren, zult u krijgt jezelf in moeilijkheden.

Wanneer u voedingsmiddelen met een hoog koolhydraten en ook vet eet, je lichaam natuurlijk produceert glucose. Koolhydraten zijn de eenvoudigste zaak voor het lichaam te verwerken, en ook om die reden zal het zeker gebruiken ze voor het eerst – waardoor de overtollige vetten meteen moet worden opgeslagen.

Op zijn beurt, leidt tot dit gewichtstoename en ziekte die verbonden zijn met een hoog vetgehalte, hoog koolhydraten dieet (NIET keto).

Als een veiligheidsmaatregel, je moet altijd uw arts te raadplegen als u enige vorm van problemen met betrekking tot het begin van een keto dieet plan.

Je moet vooral oppassen als u op dit moment bent het nemen van drugs voor een reeds bestaande probleem als extra controle nodig kunnen zijn. Pas wanneer u borstvoeding geeft als je kan hebben om de inname van koolhydraten te verhogen.

Wat moet ik eten op een Keto dieet plan?

Om een keto dieet te beginnen, zult u zeker willen voorbereiden op voorhand. Dat betekent dat het hebben van een levensvatbare dieet plan klaar. Precies wat je eet is afhankelijk van hoe snel u van plan bent in een ketogeen staat aan te gaan.

Eén van een essentieel ding om ketose te bereiken is duidelijk van het eten van de meeste koolhydraten te blijven. Je zult misschien moeten koolhydraten consumptie onder de 50 gram per dag van de netto koolhydraten te houden, 13 idealiter vermeld onder de 20 gram. Hoe minder koolhydraten veel betrouwbaarder.

U wilt uw koolhydraten beperkt te houden, voornamelijk afkomstig van groenten, noten, en ook zuivelproducten. Niet consumeren elke vorm van gepolijst koolhydraten zoals tarwe (brood, pasta, granen), zetmeel (aardappelen, bonen, bonen) of fruit.

Een ruwe standaard dan 10% energie uit koolhydraten (hoe minder koolhydraten, extra efficiënt), 15-25% gezonde eiwitten (het gereduceerde uiteinde efficiënter) alsmede 70% of meer uit vet.

De kleine uitzonderingen hierop zijn avocado, ster fruit en bessen die in kleine hoeveelheden kunnen worden geconsumeerd.

Niet eten

 • Granen – tarwe, maïs, rijst, graan, enzovoort
 • Suiker – honing, agave, siroop, en ga zo maar door
 • Fruit – appels, bananen, sinaasappels, en ga zo maar door
 • Bollen – aardappelen, yams, etc.

Eet

 • Vlees – vis, rundvlees, lamsvlees, kip, eieren, en ga zo maar door
 • Bladgroenten – spinazie, boerenkool, en ga zo maar door
 • Boven de grond groenten – broccoli, bloemkool, enz.
 • High Fat Milk – harde kazen, veel vet lotion, boter, enz.
 • Noten en ook zaden – macadamia, walnoten, zonnebloempitten, enz.
 • Avocado en bessen – frambozen, bramen, en ook diverse andere lage glycemische invloed bessen
 • Zoetstoffen – stevia, erythritol, monnik fruit, en ook diverse andere low-carb zoetstoffen
 • Andere vetten – kokosolie, vetrijke slasaus, verzadigde vetten, etc.

Ketogeen dieet voedsel monster voor te bereiden op maandag tot zondag

Het dieet plan Keto of ketogeen dieet plan is een vetrijke dieet dat is matig in gezonde eiwitten en ook laag in koolhydraten.

Dit macronutriënten verhouding kan het lichaam een overschakeling van het gebruik koolhydraten (omgezet in glycogeen in de lever) nodig om gebruik te maken van vet (uitgewisselde vetzuren alsmede ketonen in de lever).

Om u te helpen u beginnen op een ketogeen dieet, is hier een voorbeeld ketogeen dieet maaltijd te bereiden voor een week:

maandag

 • Ontbijt: Bacon, eieren, en ook tomaten.
 • Lunch: salade van de kip met olijfolie en feta kaas.
 • Diner: Zalm met asperge gekookt in boter.

dinsdag

 • Ontbijt: ei, tomaat, basilicum en geitenkaas omelet.
 • Lunch: Almond melk, pindakaas, cacaopoeder en stevia milkshake.
 • Diner: Gehaktballen, cheddar kaas, en ook groenten.

woensdag

 • Maaltijd van de ochtend: Een ketogeen milkshake of smoothie (proberen dit of this).
 • Lunch: salade van garnalen met olijfolie en avocado.
 • Avondmaal: Varkenskoteletten met Parmezaanse kaas, broccoli, en ook de salade.

donderdag

 • Ochtendmaal: Omelet met avocado, salsa, peper, ui en kruiden.
 • Lunch: Een handvol noten en ook stengels bleekselderij om guacamole en salsa.
 • Diner: gevogelte vol met pesto en ook roomkaas, in aanvulling op de groenten.

vrijdag

 • Ontbijt: Suikervrije yoghurt met pindakaas, chocolade poeder, en ook stevia.
 • Lunch: Beef roerbak opgesteld in kokosolie met groenten.
 • Diner: bunless hamburger met spek, eieren en kaas.

zaterdag

 • Ontbijt: Ham en ook kaas omelet met groenten.
 • Lunch: varkensvlees en kaasplakken met noten.
 • Diner: Whitefish, ei, en ook spinazie bereid in kokosolie.

zondag

 • Maaltijd van de ochtend: Gebakken eieren met spek en ook champignons.
 • Lunch: Burger met salsa, kaas en guacamole.
 • Diner: Steak en ook eieren met een salade.

Je moet voortdurend streven naar de groenten en ook vlees draaien op de lange termijn, aangezien elk type biedt verschillende voedingsstoffen en gezondheid en welzijn voordelen.

Negatieve effecten van ketogeen dieet en ook manieren om ze te verlagen

Hoewel het ketogeen dieet plan is zonder risico’s voor gezonde en evenwichtige individuen, kan er enige aanvankelijke negatieve effecten zijn, terwijl je lichaam zich aanpast.

1. Keto Influenza

Dit wordt vaak omschreven als “keto griep” – en is normaal meer dan binnen een paar dagen.

Keto influenza omvat slechte power en psychologische functie, gestimuleerd honger, slaapproblemen, misselijkheid of braken, de spijsvertering ongemak en verlaagde workout prestaties.

Om dit te minimaliseren, kunt u een normale low-carb dieet plan voor de eerste paar weken proberen. Dit kan uw lichaam te tonen aan een voorafgaande meer vet te smelten tot je helemaal koolhydraten te elimineren.

2. Uit balans water en ook mineralen in je lichaam

Een ketogeen dieet kan eveneens veranderen het water en de mineralenbalans van je lichaam, dus inclusief extra zout om uw maaltijden of het nemen van minerale supplementen kunnen helpen.

Voor mineralen, waarbij poging 3.000 – 4.000 mg zout, 1,000 mg kalium en 300 mg magnesium per dag om bijwerkingen te verminderen.

Een minimum van op het eerste, is het zeer belangrijk om te eten tot volheid en om te voorkomen dat het beperken van calorieën te veel. In het algemeen, een ketogeen dieet zorgt voor gewichtsbeheersing zonder opzettelijke calorie beperking.

Conclusie

Een ketogeen dieet is groot, maar niet voor iedereen

Een ketogeen dieet kan zeer geschikt voor mensen met overgewicht, diabetes of als doel de metabole welzijn te verbeteren.

Het kan minder geschikt zijn voor elite atleten ook voor iedereen grote hoeveelheden van spieren of gewicht te omvatten.

En ook, net als elke vorm van dieet, het zal alleen functioneren als u overeen en stok met het op de lange termijn.

Dat gezegd zijnde, op een paar punten worden ook getoond in voeding als de effectieve gezondheid en wellness en gewichtsverlies voordelen van een ketogeen dieet plan.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.