site
stats

Izogibajte se virusu Corona z dvigovanjem imunskega sistema bodi telesa

Virus Corone je dejansko okužil številne tisoče ljudi po vsem svetu.

Krepitev imunskega sistema telesa je eden od načinov, kako preprečiti prenos te okužbe.

Ne le Corona okužba, tudi močan telesni imunski sistem lahko zaščiti telo pred različnimi drugimi stanji.

Edinstven koronavirus 2019 (2019-nCoV) ali bolje imenovan virus Corona je okužba, ki lahko povzroči hude razmere v dihalnem sistemu, pljučnico (okužbe pljuč), pa tudi odpoved ledvic.

TAKO tej okužbi s Corono uradno ponudi ime COVID-19 (koronavirusna bolezen 2019).

Pred tem ni na voljo cepiva, ki bi lahko preprečilo okužbo z virusom Corona ali COVID-19.

Zaradi tega zdravstvene in zdravstvene ustanove po vsem svetu pozivajo ljudi, naj nenehno živijo urejeno (higiensko) in vedno vzdržujejo vzdržljivost.

Kako natančno okrepiti imunski sistem, da ustavi virus Corone

Človeško telo ima v prvi vrsti imunski sistem za boj proti virusom in kalčkom, ki ustvarjajo bolezen.

Kljub temu obstajajo stvari, ki lahko ogrozijo imunski sistem ali posameznikov telesni imunski sistem, vključno s staranjem, podhranjenostjo, stanjem in celo določenimi zdravili.

Zato je treba ohraniti značilnost imunskega sistema, da je imunski sistem močan.

Tu so naravne metode, ki jih lahko naredite za vzdrževanje telesnega imunskega sistema ali imunskega sistema:

1. Zaužijte hranljivo hrano

Uživanje hrane, ki vsebuje veliko antioksidantov, kot so zelenjava in sadje, posoda pomaga telesu, da se bori proti popolnoma prostim radikalom.

Če imate v telesu veliko prostih radikalov, se lahko imunski sistem prekine, prav tako boste na koncu ogroženi zaradi okužbe z virusom Corone.

Poleg tega je za ohranitev imunosti telesa potrebno tudi zadostno prehranjevanje.

Povečajte vnos pustega mesa, oreščkov in tudi semen, da bo vaš imunski sistem trden.

Čebula in ingver sta prav tako odlična za uporabo, saj se verjame, da pomagata telesu v boju proti okužbam in pomirjata oteklino.

2. Vadite pogosto

Izkazalo se je, da tudi vadba poveča vzdržljivost in zmanjša vnetje.

Vendar si morate zapomniti, da ima redna vadba na imunski sistem veliko boljši rezultat kot vadba, ki je le včasih.

Torej, dajte si čas, da telovadite vsaj pol ure vsak dan.

3. Dobro obvladujte stres

Dolgotrajen stres lahko poveča proizvodnjo hormona kortizola.

Visoka stopnja hormonskega kortizola lahko ovira delo imunskega sistema pri soočanju z okužbo.

Zato poskusite dobro obvladati stres in tesnobo, da zagotovite, da je vaš imunski sistem ohranjen in trden pred okužbo z virusom Corone.

Stres je mogoče nadzorovati z enostavnimi točkami, na primer tako, da si dnevno zagotovite dovolj počitka.

Poleg tega lahko naredite točke, ki so prijetne, da se vaš um in telo sprostita, na primer druženje s tesnimi prijatelji, ogled in ogled, zabava ali razmišljanje.

4. Pridobite si dovolj počitka

Čeprav se sliši preprosto, je pomanjkanje spanja škodljivo vplivalo na zdravje in dobro počutje. Eden od njih je zmanjšanje vzdržljivosti, zato lahko številne bolezni veliko hitreje udarijo.

Dovolj počitka lahko vaše telo poveča v primerjavi z izpostavljenostjo Coroni. Odrasli potrebujejo 7-8 ur počitka na dan, otroci pa 10 ur ali več počitka.

5. Jemanje dodatkov, ki podpirajo imunski sistem telesa

Če želite preprečiti okužbo z virusom Corona, lahko dodatno razmislite o jemanju dodatkov, ki lahko okrepijo telesni imunski sistem.

Material hranilnih snovi v dodatkih, kot so vitamin C (natrijev askorbat), vitamin B3 (nikotinamid), vitamin B5 (dekspantenol), vitamin B6 (piridoksin hcl), vitamin E (alfa tokoferil), cinkov pikolinin in natrijev selenit povečati učinkovitost telesnega imunskega sistema v boju proti okužbam, ki jih sprožijo virusi ali bakterije, sestavljeni iz okužb z virusom Corone.

Po drugi strani lahko vitamini B3, B5 in B6 popravijo telesne celice, ki jih poškodujejo zdravstvene težave.

Poleg tega, da okrepite imunski sistem na različne načine zgoraj, se boste morali tudi potruditi, da preprečite prenos okužbe s Corono, zlasti:

  1. Redno si umivajte roke z milom in tudi vodo ali z zaščitnim sredstvom za roke
  2. Ne dotikajte se oči, nosu in tudi oči z nečistimi ali neopranimi rokami
  3. Preprečiti največ možnosti na območjih, ki so bila dejansko okužena z virusom Corone ali bodo verjetno postala območje širjenja okužbe

Če imate določena zdravstvena stanja, zaradi katerih obstaja nevarnost okužbe, ali pa se morate odpraviti na izlet na mesto, ki je dovzetno za okužbe z virusom Corone, ne bodite nenaklonjeni in vprašajte zdravnika o točkah, ki jih morate storiti, da se temu izognete. okužba.

Začnite, oba ohranjamo močan telesni imunski sistem s pogostimi vajami, reševanjem stresa, počivanjem in uživanjem hranljivih živil, pa tudi s tem, da telesu dopolnjujemo z zbirko hranil!

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.