site
stats

Is het veilig om gewicht te verliezen met het ketogeen dieet?

Gezien het feit dat het publieke bewustzijn van wellness neemt toe, een toenemend aantal van dietary setups of wat wij noemen dieet regimes te verschijnen.

Een van de trends vandaag de dag is het ketogeen dieet plan.

Het ketogeen dieet regime is een voedingsplan dat het concept van verminderde koolhydraten, medium gezonde eiwitten en vetrijke volgt. In tegenstelling tot de basisidee van dieet regime die eigenlijk vermijdt vet gebruik.

In dit dieet worden alle koolhydraten voedingsmiddelen vaak bleef uit de buurt van, omdat ze leiden tot een hoog suikergehalte in het bloed, zodat de dagelijkse calorieën gekregen zijn 70-75% vet, 20% eiwit, 5% koolhydraten.

Waarom heeft het ketogeen dieet plan mogelijk te maken de inname van grote hoeveelheden vet?

In het algemeen, het menselijk lichaam maakt gebruik van 2 soorten gas stroom, met name suiker (suiker) maken alsmede ketonen (vet).

Zolang de suiker aanbod is er nog steeds, zal vet worden opgeslagen als reserve gas. Als glucose uit is gegaan, dan is het lichaam verbrandt vet in energie.

Deze toestand wordt ook genoemd ketose. Het effect is dat het vet in het lichaam zeker zal opraken zodat uw gewicht naar beneden snel zal gaan. Met name als je te helpen met een OCD of periodieke vasten programma.

Eten in het ketogeen dieet plannen

keto-dieet-food

Eten toegestaan:

  • Eiwit en vet-bevattende voedingsmiddelen zoals rundvlees, schapenvlees, kip, eend, vis, eieren, kaas en ook natuurlijke vetten (kokosolie, cacao vet, olijven).
  • Veggies kan in kleine hoeveelheden worden verbruikt voor fiber behoeften, zoals eco-vriendelijke groenten, komkommer, en ook paddestoelen.
  • Vruchten worden verbruikt beperkt is, kan worden van avocado’s en kokosnoten.
  • Voor een drankje kunt u koffie, thee, en ook water verbruikt.
  • Sommige soorten bonen en gelei kan worden genomen als traktaties.

Foods om uit de buurt van te blijven:

  • Blijf allerlei rijst, tarwe, suiker, zetmeelrijke voedingsmiddelen en ook zetmeel (aardappelen, maïs, cassave).
  • Vermijd prachtige vruchten zoals bananen, ananas, mango’s, etc.
  • . Voorkom het verpakken van dranken, omdat ze echt veel suiker en zoetstoffen.

Na de herkenning van wat het ketogeen dieet regime is, laten we eens een kijkje op de volgende voordelen en ook negatieve effecten:

Voordelen van het ketogeen dieet

Voordelen-keto-dieet

Gezondheid en wellness voordelen van een aantal voorwaarden en vaatziekten

Verlaagde niveaus suiker in het lichaam, meer of minder aan te bieden een grote invloed op het lichaam, met name voor een aantal ziekte problemen.

Ketogeen dieet regimes daadwerkelijk zijn geopenbaard om epileptische aanvallen bij patiënten met epilepsie, lagere HbA1c niveaus in individuen verminderen met type 2 diabetes mellitus, helpen houden stemming veiligheid voor mensen met een bipolaire affectieve stoornis, en verlaagt het cholesterolgehalte bij mensen met overgewicht.

Verminder het gewicht snel

Met de ketose procedure dat gebeurt in het lichaam, vet, dat is een uitdaging in het verliezen van gewicht zal zeker branden als macht, zodat het gewicht zal zeker naar beneden snel gaan.

Verminderen van het risico op hart- en vaatziekten

De keto dieet plan dat wordt gerund door het eten van gezonde vet is waarschijnlijk het gevaar van omgaan met hartproblemen en hoge bloeddruk te minimaliseren.

Dit vloeit voort uit verminderde insuline graden zodat de productie van cholesterol in het lichaam verder verlaagt.

Geen verplichting om calorieën te tellen en ook niet nodig om echt te voelen honger

In het ketogeen dieet regime, hebben we niet nodig hebben om te bepalen hoeveel calorieën worden verbruikt op een dagelijkse basis.

Dit dieet regime heeft ook niet je echt het gevoel honger door het beperken van de hoeveelheid voedsel, maar slechts noopt ons om te controleren wat in kunnen worden genomen en ook moet worden vermeden.

Controle bloedglucose graden

Het consumeren van kleine hoeveelheden koolhydraten kan je helpen de bloedsuikerspiegel graden te beheren, dus het verminderen van de dreiging van diabetische kwesties.

Bijwerkingen van het ketogeen dieet plannen

side-effects-keto-dieet

Tekenen en symptomen van vermoeidheid, hoofdpijn en ook spierweefsel pijnen

In de eerste paar dagen op een ketogeen dieet regime, zal het lichaam zeker voel me zwak, frustraties en ook ongemak in sommige delen van het spierweefsel.

Dit vloeit voort uit verandering van het lichaam om de daling van de primaire krachtbron, namelijk koolhydraten. Dit probleem kan zeker uw taken verstoren.

hypoglykemie

Extreme daling van de insuline niveaus kan het lichaam maken om hypoglycemie, een gezondheidsprobleem als de bloedglucose onder typische beperkingen ervaren.

Hypoglykemie kan het moeilijk maken voor u om zich te concentreren, uitputting, abnormale hart prijs, rust stoornissen en angstgevoelens ook syndroom.

Verergeren nierziekte

Voedsel geconsumeerd in het ketogeen dieet kan maken van de nieren functioneren harder. Voor degenen onder u die een geschiedenis van deze ziekte hebben, wordt geadviseerd om het niet te doen.

Zure oprispingen

Radicale veranderingen in dieet regime kan spijsverteringsproblemen activeren. Onder hen is darm onregelmatigheid. Dit vloeit voort uit het gebruik van groenten in percentages en ook beperkt fruitconsumptie.

ketoacidose

Diabetische ketoacidose is een onveilige probleem wanneer de mate van ketonen in het bloed extreem hoog en maken de bloed pH-daling (zuur). Als er niets aan, kan dit probleem resulteren in coma tot de dood. Individuen die het meest in gevaar van het creëren van diabetische persoon ketoacidose zijn diabetici.

Slechte adem

Een van de meest typische negatieve effecten is een slechte adem. Dit wordt veroorzaakt door de stof aceton, dat een substantie in het type keton, dat bovendien een gevolg van de vetstofwisseling.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.