site
stats

dieta ketogenica: mai putin carbohidrati si mai plan de dieta bogata in grasimi pentru incepatori

dieta ketogenica frecvent menționate în ultima vreme. Cetogenă este dietele super-low-carbohidrati sunt în creștere. Ar trebui să încercați acest plan de dieta?

Inning conformitate cu Dr. Eric Westman, supervizor al facilității Lifestyle Medicina de la Duke University, dieta ketogenica stricte plan de mănâncă doar carbohidrați ultra-low, cu privire la 20-30 de grame pe zi.

Această cifră se ridică o varietate de carbohidrați într-un măr mic.

Doar ceea ce este un plan de dieta ketogenica?

Dieta ketogenica (de obicei marcată ceto) este un plan de dieta bogata in grasimi foarte scazut de carbohidrati, care împărtășește multe asemănări cu Atkins sau LCHF (low carb, ridicat de grăsimi). Aceste planuri de dieta vânt de multe ori fiind cetogena în mod esențial de accident. Distincția majoră între LCHF riguroase și de asemenea ceto este că proteina este limitată în acesta din urmă.

Aceasta presupune reducerea în mod drastic consumul de carbohidrați și înlocuirea acestuia cu grăsime, de asemenea. Reducerea carbohidrati plasează corpul într-o stare numita cetoacidoza metabolică.

Dieta ketogenica a fost creat în 1924 de Dr. Russell Wilder de la Mayo Facility. Un plan de dieta keto este făcută în mod specific pentru a conduce la cetoza.

Este posibil să se determine și să se adapteze pentru a ajunge la niveluri de cetonă ideale pentru wellness, management de greutate, sau pentru performanța fizică și mentală. Enumerate mai jos ai putea descoperi metode de a face uz de keto pentru a realiza obiectivele individuale.

Cu toate acestea, dieta ketogenica este denumit în mod obișnuit planul de dieta keto este limita cea mai pur carbohidrati.

Odata cu restrictionarea carbohidratilor, ceto asemenea limitează utilizarea proteinei. Tunderea carb si proteine mijloace de reducere pentru a crește aportul de grăsimi.

Cetoza a fost privit ca mai puțin frecvente, cu toate acestea, este de fapt extrem de sănătos și echilibrat. Ca o chestiune de fapt, planul de dieta ketogenic este exercitat aproape 100 de ani pentru a trata crize epileptice, astfel afirmă Gary Yellen, profesor de neurobiologie la Harvard Medical College.

Este planul de dieta ketogenic de ajutor pentru tine?

Studiu Westman pe low-diete carbohidrati constatat ca planul de dieta ar putea ajuta la reducerea apetitului, pierde în greutate, și, de asemenea, stimula stilouri de boli de inima.

In plus, studiul a constatat în plus că Westman plan de dieta ketogenica poate ajuta lupta excesiva in greutate, diabetul zaharat tip 2, și, de asemenea, boli de ficat gras.

Există și nenumărate avantaje care vin cu a fi pe keto: de la managementul de greutate și de grade ridicate de putere pentru aplicatii medicale de restaurare. Cele mai multe orice persoană poate obține în mod sigur de consuma un low-carbohidrati, dieta bogată în grăsimi.

1. Reducerea greutății

Planul de dieta ketogenica utilizează, în principal de grasime ca o resursa de energie – deci nu sunt evidente beneficii de pierdere în greutate. Pe keto, insulina (economisire de grăsime agent hormonal) niveluri scadea considerabil, care transformă corpul într-un echipament de pierdere în greutate.

Punct de vedere științific, planul de dieta ketogenic a dezvăluit de fapt, rezultate mult mai bune în comparație cu, de asemenea, planuri de dieta bogată în carbohidrați scăzut de grăsimi și; chiar și pe termen lung.

2. Ajutor pentru a controla concentrația de zahăr din sânge

Keto reduce in mod natural grade de glucoza din sange, ca urmare a tipului de alimentele pe care le consuma. Studiile arată chiar că dieta ketogenica este un mijloc mult mai fiabile pentru a gestiona și, de asemenea, evita problemele cu diabet zaharat, comparativ cu planuri de dieta scăzut de calorii.

Dacă sunteți de pre-diabetice sau au Kind II probleme de diabetici, ar trebui să se gândească serios cu privire la un plan de dieta ketogenic. Avem mulți spectatori care au avut succes cu controlul lor de zahar din sange pe ceto.

3. Creșterea performanței mentale

Multe persoane folosesc dieta ketogenic special pentru performanța psihologică a crescut.

Cetone sunt o sursă minunată de gaz pentru minte. Când reducerea consumului de carbohidrati, vei evita piroane mari ale glicemiei. Unele cu altele, acest lucru ar putea duce la concentrarea amplificat și de concentrare.

Cercetatorii arata ca un aport crescut de acizi grași ar putea avea avantaje la functionarea creierului cu percuție noastre.

4. energie Amplificat & foame normalizat

Prin furnizarea de corpul tau o mult mai bine și, de asemenea, o sursă de energie mult mai fiabile, cu siguranță vă va simți cu adevărat mai plini de energie pe tot parcursul zilei. Grăsimile sunt dovedit a fi una dintre cele mai eficiente particulele varsat ca gaz.

În plus față de faptul că, în mod natural de grăsime este mai plăcut și, de asemenea, se termină lăsându-ne într-o ( „plin“) de stat săturată pentru mai mult timp.

rezistență la insulină 5.

Rezistenta la insulina poate duce la probleme de natură II diabetici dacă sunt lăsate neadministrate. O cantitate abundentă de studiu de cercetare arata ca un carbohidrat redus, dieta ketogenic ar putea ajuta persoanele fizice a redus nivelul lor de insulina la intervale sanatoase.

Chiar daca esti atletic, ai putea obține de la insulina de optimizare pe keto prin consumul de alimente bogate in grasimi omega-3.

6. Îmbunătățiri ale pielii

Un alt studiu de cercetare care arata o posibila conexiune intre consumatoare de mare carbohidrati si, de asemenea, stimulat acnee, asa ca este cel mai probabil ca keto poate ajuta.

Deci, prevalează pentru a experimenta renovari din piele atunci când treceți pe la un plan de dieta ketogenic.

7. Îmbunătățirea colesterolului și a tensiunii arteriale

O dieta keto a demonstrat de a imbunatati grade trigliceridelor si a nivelului de colesterol cele mai legate la acumularea arteriala. Mult mai ales low-carb, planuri de dieta bogată în grăsime relevă o creștere semnificativă a HDL și scăderea concentrației de particule LDL in comparatie cu dietele sarace in grasimi.

Multe tipuri de cercetare pe diete sarace in carbohidrati arata mult mai bine ameliorare a tensiunii arteriale peste diferite alte regimuri de dieta.

Unele aspecte ale tensiunii arteriale ridicate sunt legate de excesul de greutate, care este un stimulent pentru ca keto are tendința de a provoca greutate de management.

8. Încercat și testat terapia clinică pentru epilepsie

Planul de dieta ketogenica este o terapie clinice testate pentru epilepsie, care a fost efectiv făcut uz de având în vedere că 1920. În mod tradițional este de fapt a fost, în general, utilizat la copii cu epilepsie necontrolată indiferent de medicament.

Mult mai mult în ultima vreme este de fapt a fost, de asemenea, examinat în mod eficient prin grownups cu epilepsie, cu rezultate excelente în mod similar. Există numeroase studii clinice randomizate controlate care arată eficiența dietei ketogenic în reducerea crizelor la pacienții cu epilepsie.

9. Ridicată rezistenta fizica

regimuri de dieta ketogenic poate ridica foarte mult rezistenta fizica, oferindu-vă acces constant la toată energia depozitele de grasime.

Corpul de aprovizionare de carbohidrati salvate (glicogen) durează doar pentru câteva ore de antrenament intens sau mult mai puțin. Dar magazinele de grasime aduc suficienta putere pentru a rezista rapid timp de săptămâni sau chiar luni.

Diferite tipuri de regimuri de dieta Ketogenic

Dacă cumva va trebui să loc pe țesutului adipos din organism În plus, ai putea realiza obiectivele cu diferite tipuri de o dieta Ketogenic.

Există o serie de variante ale planului de dieta ketogenic, inclusiv:

 • Dieta ketogenica Standard (SKD) : Acesta este un extrem de saraca in carbohidrati, proteine sanatoase moderata si dieta bogata in grasimi. Se compune în mod normal de 75% grăsimi, proteine sanatoase cu 20% și , de asemenea , doar 5% carbohidrați.
 • Dieta ketogenica ciclica (IRC) : Aceasta dieta presupune perioade de realimentată-carb mai mari, cum ar fi 5 zile ketogenic respectate de 2 zile de mare carb.
 • Dieta Targeted cetogenă (TKD) : Acest plan de dieta vă permite să adăugați carbohidrati în jurul valorii de antrenamente.
 • High-proteine dieta ketogenica : Aceasta seamănă cu o dietă de bază ketogenic, cu toate acestea, este format din proteine mult mai sanatoasa. Proporția este grăsime frecvent 60%, 35% de proteine și de asemenea 5% carbohidrați.

Cu toate acestea, numai planurile convenționale și de mare de proteine ketogenic dieta au fost bine studiat. regimuri ketogenic dieta intermitente sau vizate sunt abordări mai avansate, și în mare măsură utilizate de culturisti sau sportivii profesioniști.

Dacă exercita intens, dupa care o TKD sau CKD ar putea fi pentru tine.

Este un plan de dieta Ketogenic periculoase?

„Riscurile de reduse planuri de carbohidrati dieta“ sunt de fapt doar mituri informate de către persoanele fizice care au o înțelegere minimă a modului în care reducerea funcției carb diete.

Există o mulțime de neînțelegeri în jurul valorii de dieta low carb care a creat de fapt o așteptare notoriu pe ceto. Au fost o mulțime de cercetători publicate în ultimii treizeci de ani, care arată modul în care cantități mari de grăsime și, de asemenea, o pereche de carbohidrati sunt utile.

Oamenii, în unele cazuri, se obține o grupare ceto nedumerit cu conținut ridicat de grăsimi, carbohidrați mari planuri de dieta, care sunt ingrozitoare pentru organism. Desigur, atunci când consumă o mulțime de alimente grase, care sunt bogate in zahar, vei fi obtinerea-te în dificultate.

Cand mananci alimente bogate in carbohidrati si grasimi, corpul tau produce in mod natural glucoza. Carbohidrații sunt cel mai simplu lucru pentru corp la proces și, de asemenea, din acest motiv, le va folosi cu siguranță în primul rând – care provoacă grăsimile în exces care să fie depozitate imediat.

La rândul său, acest lucru creează creștere în greutate și boli care sunt legate cu conținut ridicat de grăsimi, dietele bogate in carbohidrati (NU ceto).

Ca măsură de siguranță, ar trebui să consultați întotdeauna medicul dumneavoastră dacă aveți orice fel de probleme cu privire la care începe un plan de dieta keto.

Trebuie să ai grijă în special dacă sunteți luați în prezent medicamente pentru o problemă de pre-existente, ca ar putea fi necesară o monitorizare adăugată. Feriți-vă când alăptează, va trebui să stimuleze consumul de carbohidrați.

De ce am mânca pe un plan de dieta Keto?

Pentru a începe o dieta keto, va dori cu siguranță să se pregătească în avans. Asta înseamnă a avea un plan de dieta viabil gata și așteaptă. Doar ceea ce consuma se bazează doar pe cât de rapid pe care intenționați să intre într-o stare cetogena.

Unul dintre un lucru esențial pentru a ajunge la cetoza este să rămână clar de a mânca cele mai multe carbohidrati. Veți avea nevoie, eventual, pentru a menține consumul de carbohidrați sub 50 de grame zilnic de carbohidrati net, 13 enumerate în mod ideal sub 20 de grame. Cele mai putine carbohidrati mult mai fiabile.

Doriți să păstrați carbohidrati dvs. limitate, provenind în principal din legume, nuci, și, de asemenea, produse lactate. Nu consuma nici un fel de carbohidrati polizate, cum ar fi grâul (pâine, paste, granule), amidon (cartofi, fasole, fasole) sau fructe.

Un standard dur este sub 10% energie din carbohidrati (mai putine carbohidrati, extra eficient), 15-25% proteine sănătoase (capătul redus este mai eficient), și, de asemenea, 70% sau mai mult din grăsimi.

Micile excepții de la aceasta sunt avocado, fructe stele, si fructe de padure, care pot fi consumate în cantități mici.

Nu manca

 • Boabe – grâu, porumb, orez, cereale, etc.
 • Zahăr – miere, agave, sirop, și așa mai departe
 • Fructe – mere, banane, portocale, și așa mai departe
 • Bulbi – cartofi, cartofi, etc.

Nu Mănâncă

 • Carne – pește, carne de vită, miel, pui, ouă, și așa mai departe
 • Frunzele verzi – spanac, varză, și așa mai departe
 • Deasupra legume sol – broccoli, conopida, etc.
 • Lapte de mare grăsime – brânzeturi dure, loțiune bogată în grăsimi, unt, etc.
 • Seminte Nuci și de asemenea – Macadamia, nuci, semințe de floarea soarelui, etc.
 • Avocado și fructe de pădure – zmeură, mure, și, de asemenea, diverse alte boabe mici de influență glicemic
 • Îndulcitorii – stevia, eritritol, fructe călugăr, precum și diverse alte îndulcitori low-carb
 • Alte grăsimi – ulei de nucă de cocos, salata bogată în grăsimi, grăsimi saturate, etc.

Cetogenă eșantion alimente plan de dieta pregăti pentru luni până duminică

Planul de dieta Keto sau planul de dieta Ketogenic este o dieta bogata in grasimi, care este moderata in proteine sanatoase si, de asemenea, saraca in carbohidrati.

Această proporție macronutrienți permite corpului pentru a comuta de la utilizarea carbohidrati (transformate in glicogen in ficat) pentru puterea de a face uz de grăsime (schimb de acizi grași și de asemenea a corpilor cetonici în ficat).

Pentru a vă ajuta să începeți o dietă cetogenă aici este o dieta ketogenica plan de masă exemplu se pregătească timp de o săptămână:

luni

 • Micul dejun: Bacon, ouă, și de asemenea roșii.
 • Pranz: salata de pui cu ulei de măsline și brânză feta.
 • Cina: somon cu sparanghel fierte în unt.

marţi

 • Micul dejun: ou, roșii, busuioc și omletă brânză de capră.
 • Pranz: lapte de migdale, unt de arahide, pudră de cacao și milkshake stevia.
 • Cina: perisoare, brânză Cheddar, și, de asemenea, legume.

miercuri

 • Masa de dimineata: Un milkshake ketogenica sau smoothie (încercați acest lucru, sau acest lucru).
 • Pranz: salata de creveti cu ulei de masline si avocado.
 • Cina: Friptură de porc cu parmezan, broccoli, și, de asemenea, salata.

joi

 • Masa de dimineata: Omleta cu avocado, salsa, ardei, ceapă și condimente.
 • Pranz: Un pumn de nuci și, de asemenea, stick-uri de țelină pentru guacamole și salsa.
 • Cina: Carne de pasăre umplută cu pesto și, de asemenea cremă de brânză, în plus față de legume.

vineri

 • Micul dejun: iaurt fără zahăr cu unt de arahide, pudră de ciocolată, și, de asemenea, stevia.
 • Pranz: carne de vită se amestecă-prăji preparate în ulei de nucă de cocos cu legume.
 • Cina: Hamburger Bunless cu șuncă, ouă și brânză.

sâmbătă

 • Micul dejun: șuncă și brânză, de asemenea, omleta cu legume.
 • Pranz: Carne de porc și felii de brânză cu nuci.
 • Cina: Whitefish, ou, spanac și, de asemenea, preparate în ulei de nucă de cocos.

duminică

 • Masa de dimineata: ouă prăjite cu ciuperci slănină și, de asemenea.
 • Pranz: Burger cu salsa, brânză, și guacamole.
 • Cina: friptură și, de asemenea oua cu o salata.

Ai nevoie să urmărească în mod constant pentru a se roti de legume și carne, de asemenea, pe termen lung, deoarece fiecare tip oferă diferite substanțe nutritive și avantaje de sănătate și wellness.

Efectele negative ale dietei Ketogenic și, de asemenea, modalități de a le reduce

Deși planul de dieta ketogenic este lipsita de riscuri pentru persoanele sanatoase si echilibrate, pot exista unele efecte adverse inițiale în timp ce corpul se adapteaza.

1. Keto Gripa

Acest lucru este adesea descris ca fiind „gripa keto“ – si este de peste obicei, în decurs de câteva zile.

Keto gripei include puterea rea și funcția psihologică, foame stimulat, probleme de somn, greață sau vărsături, disconfort digestia și a redus de performanță de antrenament.

Pentru a minimiza acest lucru, puteți încerca un plan normal de dieta saraca in carbohidrati pentru câteva săptămâni inițiale. Acest lucru ar putea arăta corpul tau pentru a topi mai mult de grăsime înainte de a vă elimina total carbohidrati.

2. Din apă echilibru și, de asemenea, minerale în corpul dumneavoastră

O dieta ketogenica poate schimba, de asemenea, echilibrul de apă și minerale ale corpului, astfel încât inclusiv sare suplimentar la mese sau de a lua suplimente de minerale ar putea ajuta.

Pentru minerale, această încercare luând 3.000 – 4.000 mg sare, 1000 mg de potasiu și 300 mg de magneziu pe zi, pentru a reduce efectele adverse.

Un minim de la început, este foarte important să mănânce până la plinătate și pentru a evita limitarea caloriilor prea mult. In general, un plan de dieta ketogenica creează greutate de management, fără constrângere voită de calorii.

Concluzie

O dieta Ketogenic este mare, dar nu pentru toată lumea

O dieta ketogenica poate fi mare pentru persoanele fizice care sunt supraponderali, diabetici sau cu scopul de a imbunatati wellness lor metabolice.

Ar putea fi mai puțin potrivite pentru sportivi de elita sau cei care doresc să includă cantități mari de mușchi sau greutate.

Și, de asemenea, la fel ca orice tip de dieta, ea va funcționa numai dacă corespund și stick cu ea pe termen lung.

Acestea fiind spuse, câteva puncte sunt de asemenea prezentate în alimentație ca avantajele de pierdere în greutate eficiente de sănătate și wellness și a unui plan de dieta ketogenic.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.