site
stats

Är det säkert att gå ner i vikt med ketogen diet plan?

Med tanke på att allmänhetens medvetenhet om hälsa och välbefinnande ökar allt mer närings planer eller vad vi kallar dieter för att visa upp.

Bland mönstren numera är ketogen diet regimen.

Ketogen diet plan är en dietary arrangemang som vidhäftar till begreppet reducerad carb, mediumprotein, och hög fett. Till skillnad från den allmänna principen om kost som verkligen förhindrar fettkonsumtion.

I denna diet plan, alla kolhydrater livsmedel ofta undvikas eftersom de utlöser höga glukos i blodet för att se till att den dagliga kalori fått är 70-75% fett, 20% protein, 5% carb.

Varför ketogen diet plan tillåter användning av stora mängder fett?

Primärt, utnyttjar den mänskliga kroppen 2 sorters bränsle för att skapa energi, nämligen glukos (socker) och ketoner (fett).

Så länge sockerförsörjningen finns kvar, kommer fett säkert sparas som få gas. Om glukos faktiskt har gått ut, då kroppen bränner fett till energi.

Detta problem är också kallas ketos. Resultatet är att fett i kroppen säkert kommer att ta slut så att din vikt kommer säkert att sjunka snabbt. Speciellt om du hjälpa till med en OCD eller periodisk fasta program.

Mat i ketogen diet regimen

keto-diet-mat

Mat aktiverad:

  • Protein och även fetthaltiga livsmedel såsom nötkött, fårkött, fjäderfä, anka, fisk, ägg, ost och även naturliga fetter (kokosnötolja, kakaofett, oliver).
  • Grönsaker kan konsumeras i små mängder för fiber krav, såsom miljövänliga grönsaker, gurka, samt svamp.
  • Frukter äts begränsad, kan vara från avokado och kokosnötter.
  • För drycker, kan du ta i kaffe, te och även vatten.
  • Vissa typer av bönor och även gelé kan konsumeras som behandlar.

Livsmedel för att förhindra:

  • Håll dig borta från alla typer av ris, vete, socker, stärkelserika livsmedel och stärkelse (potatis, majs, kassava).
  • Förhindra söta frukter som bananer, ananas, mango, etc.
  • . Hålla sig borta från förpacknings drycker eftersom de har mycket hög sockerhalt och även sötningsmedel.

Efter att veta vad ketogen diet regimen är, låt oss kolla in uppfyller fördelar och även biverkningar:

Fördelar med ketogen diet regimen

Fördelar-Keto-diet

Hälsa och välbefinnande fördelarna med ett antal tillståndsvillkor

Minskad socker grader i kroppen, i huvudsak levererar ett gott inflytande på kroppen, särskilt för vissa tillståndsvillkor.

Ketogen diet regimer har faktiskt visat sig minska anfall hos personer med epilepsi, minska HbA1c-nivåerna hos personer med typ 2-diabetes, hjälpa bevara humör stabilitet för personer med bipolär sjukdom, och minska kolesterol hos överviktiga personer.

Banta snabbt

Med ketos förfarandet som sker i kroppen, fett, som är en barriär för att minska i vikt kommer att brinna som energi, så att vikten kommer att sjunka snabbt.

Sänkning av risken för hjärt-kärlsjukdom

Keto diet regim som drivs genom att konsumera hälsosam och balanserad fett är mest sannolikt att minska risken för att hantera hjärt- och kärlsjukdomar och högt blodtryck.

Detta är på grund av minskad insulin grader för att se till att produktionen av kolesterol i kroppen dessutom minskar.

Inget krav på att räkna kalorier och inte behöver känna svälter

I ketogen diet regimen, vi kräver inte att beräkna antalet kalorier konsumeras varje dag.

Denna diet regimen inte heller gör du känner dig hungrig genom att begränsa mängden av mat, men bara kräver att vi hantera vad som kan tas in och bör undvikas.

Blodsockerkontroll nivå grader

Konsumerar små mängder kolhydrater kan hjälpa dig att kontrollera blodsocker grader, vilket minskar risken för diabetes.

Negativa effekter av ketogen diet regimen

bieffekter-keto-diet

Symtom som trötthet, frustration och även muskelvärk vävnad

I den allra första par dagar på en ketogen diet regim, kommer kroppen verkligen känner dig svag, frustration och smärta i vissa delar av muskelmassa.

Detta är på grund av kroppens anpassning till minskningen av de stora energikällan, särskilt kolhydrater. Detta problem kan definitivt avbryta dina arbetsuppgifter.

hypoglykemi

Radikal minskning av insulin grader kan ge upphov till att uppleva hypoglykemi, en hälsa och välbefinnande problem när blodsockret är under normala gränser.

Hypoglykemi kan göra det svårt för dig att koncentrera sig, trötthet, onormal hjärt pris, vila störningar, och även stress och ångest.

Intensifiera njurtillstånd

Livsmedel som äts i ketogen diet plan kan göra njurarna fungerar hårdare. För er som har en bakgrund av denna sjukdom, är det rekommenderat att inte göra det.

Sura uppstötningar

Drastiska förändringar i kosten kan utlösa gastrointestinala förhållanden. En av dem är oregelbundna tarmrörelser. Detta beror på konsumtion av grönsaker i procent och även minimal konsumtion av frukt.

ketoacidos

Diabetisk ketoacidos är en farlig problem när nivåerna av ketoner i blodet är extremt höga och gör också blodet pH nedgång (syra). Om den lämnas okontrollerad kan detta tillstånd leda till koma tills dödsfall. Individer som är mest i fara för att utveckla diabetisk ketoacidos är diabetiker.

dålig andedräkt

En av de vanligaste negativa effekterna är dålig andedräkt. Detta orsakas av det material aceton, som är en förening i den typ av ketonen som också är ett resultat av fett ämnesomsättning.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.