site
stats

Ali je varno, da se zmanjša težo z Ketogenic dieto?

Glede na to, da je javno razumevanje zdravja dviga, vse več prehranskih načrtov ali tisto, čemur pravimo prehrana načrte, da se pojavijo.

Med trendi danes je ketogenic načrt prehrane.

Ketogenic prehrana je prehransko ureditev, ki sledi konceptu nizko Carb, orodja beljakovin in visoko vsebnostjo maščob. V nasprotju z osnovnim konceptom prehrane režima, ki dejansko ostane jasno uporabe maščob.

V tej dieti režimu, so vsi ogljikovi hidrati hrana običajno ostal jasno, saj so odpravili veliko sladkorja v krvi, se prepričajte, da so vsakdanje kalorij gotten 70-75% maščob, 20% zdravih beljakovin, 5% ogljikovih hidratov.

Zakaj ketogenic prehrana režim omogočiti uporabo velikih količin maščobe?

Primarno človeško telo uporablja 2 vrste plina za proizvodnjo energije, natančneje sladkor (sladkor) in ketone (maščobe).

Dokler je dobava sladkorja še vedno tam, bo maščoba gotovo se shrani kot rezervo goriva. Če je sladkor dejansko šla ven, potem telo kuri maščobe desno na oblast.

Ta problem se imenuje tudi ketoza. Učinek je, da bodo maščobe v telesu zmanjkalo, tako da bo vaša teža dol hitro. Še posebej, če si pomaga z OCD ali ponavljajoče programa na tešče.

Hrana v načrtu Ketogenic Diet

keto-dietna prehrana

Hrana omogočeno:

  • Beljakovine in živila, ki vsebujejo maščobe, kot so govedina, ovčje, kokoš, raca, ribe, jajca, sir in tudi naravne maščobe (kokosovo olje, kakavovo maščobo, oljk).
  • Zelenjavo lahko uživamo v majhnih količinah za potrebe vlaken, kot so zelene zelenjave, kumare in gobe.
  • Plodovi so jedli omejene, lahko iz avokada in tudi kokosa.
  • Za pijače, ki jih lahko porabijo kava, čaj, in tudi vodo.
  • Nekatere vrste fižola in želatine lahko jedli kot prigrizek.

Živila za preprečevanje:

  • Ostani jasno vseh vrst riža, pšenice, sladkorja, škrobna živila in tudi škrob (krompir, koruza, cassava).
  • Ne zadržujte se čudovito sadje, kot so banane, ananas, mango, itd
  • . Prevent pakiranju izdelka, pijače, ker vsebujejo zelo veliko sladkorja in umetnih sladil.

Po razumevanju, kaj ketogenic prehrana režim, pa si poglej, ki je skladen s prednostmi in neželenih učinkih:

Prednosti načrta Ketogenic Diet

Prednosti-Keto-prehrana

Zdravstvene prednosti številnih pogojev bolezni

Zmanjšana raven glukoze v telesu, bolj ali manj dobavo dober učinek na telo, predvsem pri nekaterih pogojih bolezni.

Ketogenic dietni režimi so bili dejansko pokazala, da zmanjšanje epileptičnih napadov pri ljudeh z epilepsijo, zmanjšanje ravni HbA1c pri posameznikih s sladkorno boleznijo tipa 2 vprašanja, pomoč obdržati stanje varnosti uma za ljudi z bipolarno afektivno motnjo, in znižujejo holesterol v debelih posameznikov.

Slim navzdol hitro

S postopkom, ketoza, kar se dogaja v telesu, maščobe, ki je ovira pri zmanjševanju teže bo zagotovo spali kot moč, tako da teža bo šel dol hitro.

Zmanjševanju nevarnosti bolezni srca in ožilja

keto diet režim, ki ga vodi zdrava maščobe je verjetno, da se zmanjša nevarnost za pojav bolezni srca in ožilja in hipertenzijo.

To je posledica nižjih inzulina, tako da tudi zmanjšuje proizvodnjo holesterola v telesu.

Ne zahteva za štetje kalorij in ne zahteva, da res počutim stradajo

V ketogenic prehrane, ne zahteva za izračun količina kalorij se porabi vsak dan.

Ta prehrana režim tudi ne pomeni, da ste res počutim stradali z omejevanjem količine hrane, vendar od nas zahteva le za upravljanje, kar se lahko poje, in je prav tako treba preprečiti.

Kontrolne stopinj sladkorja v krvi

Uživanje odstotkov ogljikovih hidratov lahko pomaga upravljati ravni glukoze v krvi, s čimer se zmanjša nevarnost za sladkorno vprašanj.

Negativni učinki režima Ketogenic Diet

stranski učinki-keto-prehrana

Znake utrujenosti, frustracij in mišične bolečine tkiva

V začetni nekaj dni na ketogenic prehrane režimu, bo telo počutijo šibke, glavobole in tudi nelagodje v nekaterih komponent mišične mase.

To je posledica prilagajanja telesa na zmanjšanje glavnih virov energije, predvsem ogljikovih hidratov. Ta problem lahko popolnoma prekine svoje naloge.

hipoglikemija

Drastično zmanjšanje insulina stopinjah lahko ustvari telo, da bodo imeli hipoglikemijo, zdravstveno stanje, ko je nivo sladkorja v krvi pod normalno omejitev.

Hipoglikemija lahko to izziv za vas, da se osredotoči, utrujenost, motnje srčnega ceno, motnje spanja in sindrom nemira.

Poslabša ledvično bolezen

Živila, porabljene v ketogenic prehrane lahko ledvice delujejo težje. Za tiste, ki imajo ozadje te bolezni, je priporočljivo, da ga ni storil.

prebavne motnje

Drastične spremembe v načrt prehrane lahko pobota prebavne sistemske pogoje. Med njimi je zaprtje. To je zaradi porabe zelenjavo v odstotkih in tudi minimalno količino sadja.

ketoacidozo

Diabetična ketoacidoza je škodljiva problem, ko je raven ketonov v krvi zelo visoka in da je pH krvi upad (kisline). Če ostanejo brez nadzora, lahko ta problem povzroči komo do smrti. Posamezniki, ki so najbolj v nevarnosti ustvarjanja diabetično oseba ketoacidozo so diabetiki.

Slab zadah

Najbolj tipičen stranski učinek je slab zadah. To je posledica aceton snovjo, ki je učinkovina vrsto keton, ki je dodatno rezultat maščobe metaboličnega procesa.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.