site
stats

8 koraka pripreme za početnike prije nakon keto dijeta

U planu keto dijetu koja uzima u hrani visoke u zdravih proteina i masti, međutim, smanjen ugljikohidrata je i dalje popularan unatoč tome što dosta spora.

Mnogo početnicima koji žele da prate jer je nekoliko izjava reći da odmah ispustiti težinu.

Ako planirate da doživite, to je sjajno, jer dijeta, uključujući i dijeta režim, je individualna selekcija osobe.

Međutim, ako oklijevati masne hrane ili nisu spremni da drastično smanjili unos ugljikohidrata, to može biti teško za vas da duže na režimu keto dijetu.

Iz da je važno da shvatite, mogućnost mijenjanja način znatno troše od način na koji sada jesti (uobičajena Indonezijski hranu koja voli da se u visokim ugljenih hidrata i rafinirane namirnice), mogla bi stvoriti plan prehrane da podbace pola puta .

Međutim, mnogi početnici i dalje žele da se pokuša plan keto dijeta, što stavlja vaše tijelo u ketoze državi.

To je upravo ono što se događa kada ugljikohidrata vaše tijelo gori prekidač prebacuje na gubitak masti, promjene koje mogu dovesti do brzog smanjenja težine, te su čak bili “pozdravio” efikasno kontroliše vrste 1 i 2 dijabetičar pitanja.

Ako i dalje namjeravaju da se pokuša, to bi svakako ponašati kao početnik, u skladu sa pripremom tips 8 prije pridržavajući se plana Keto dijeta, tako da ne prestanete da radite na pola puta.

U skladu sa pripremnim pokazivačima pratite Keto dijeta za početnike sastoji od zdravlja iz dana u dan i wellness urednik, Jessica Migaľa;

1. Znate šta ćete jesti i biti spriječeni.

know-what-you-jestiĆete drastično ograničiti ugljikohidrata na ovu dijetu. Počnite s između 20 i 30 grama (g) ugljikohidrata dnevno, navodi New York City-based dijetetičar Kristen Mancinelli, RD, autor ketogenic Diet: A Scientific Dokazano Strategije Quick, zdrava mršavljenja.

Osim toga, vidimo da li šta hranu prvenstveno imaju ugljenih hidrata, masti, i zdravih proteina, tako da bi mogao napraviti odgovarajuće odluke.

Na primjer, ne samo kruh, tjestenina, čips, kolači, slatki, i Gelato ima ugljenih hidrata.

Nuts nesumnjivo sadrže zdravih proteina, ali da li ste prepoznali neke vrste orašastih plodova isto tako sadrže visoke ugljikohidrata. Povrće i voće isto tako imaju ugljikohidrata.

Jedini namirnice koje ne sadrže ugljeni hidrati su meso (zdravi proteina) i čiste masti, kao što su maslac i ulje.

2. Analizirati koliko daleko želite masne hrane

analizirati šta-ti-jesti“Pojedinci oklijevati masti zbog činjenice da su obaviješteni da će ih eliminirati”, rekao je Mancinelli.

Pripremiti ishrana bogata mastima režima (na keto dijeti režim), koji je u početku bio nelagodno, početi stvaranje male korekcije na ono što konzumirate svaki dan.

preporuke Mancinelli doveo hamburger stavke u list salate salata. Ili mix sauteed brokule na pomfrit.

Radije nego krompir ili pirinač sa strane obroka, odaberite promiješati-pržene povrća. Početi pripreme hrane s više ulja.

Prepoznati onaj stari dijeta plan rutine – kao što dimljeni perad dojke bez jednostavna kože – nisu koncept keto dijetu zato što sigurno neće dobiti dovoljno masti.

“Polako počinju da oslobodi ugljenih hidrata, promijenite ga sa masti. Ako vas je strah od masnoće, ketogenic dijeta neće efikasno funkcionirati”, Mancinelli tvrdi.

3. Poboljšati razumijevanje i sposobnosti za pripremu režima keto dijetu.

poboljšati-your-dijetaImati pogledati na različitim web stranicama keto i kuharice za recepata što namirnice koje su u skladu sa konceptima keto dijeti.

Mancinelli predlaže lociranje 4-5 jela hranu koja vam se sviđa.

“Na ovaj način, mogli bi brzo pripremiti naš vrlo vlastiti hranu bez potrebe da se miješati u vezi raspitujem.

Konfuzija mogao da nas prebaciti na ugljenih hidrata.

4. Pokušaj kafa “hold od gladi”.

coffee-dijetaMade miješanjem kokosovo ulje i maslac pravo u kafu, ovaj napitak će pomoći sa žudnje, zajedno sa nudeći vremena za dodatne pripreme hrane, Mancinelli sugerira.

Imajte na umu da kokosovo ulje ima potencijal za slanje LDL (negativni masti), kao i podići nivo holesterola stepeni.

Ako imate ili su na visokim opasnost od razvoja srčanih problema zbog domaćinstva ili pojedinačne wellness pozadina, da je mnogo bolje da se izbegne ovo. piće. Da bi bez rizika, pitajte Medicinsko osoblje.

5. Razgovarajte sa porodicom.

Razgovor u odnosu vaše strategije da ide na keto dijeti.

Ovo je bitno zbog činjenice da niste mogli da konzumiramo ono što jedu tokom jela članova porodice.

Dakle, u odnosu sigurno neće biti iznenađeni ako se ne konzumiraju ili pripremaju svoje vrlo vlastiti hrane u kuhinji.

Ovaj plan prehrane bi trebao biti samo kratkoročno (tri do 6 mjeseci), tako da je mogućnost domaćinstva te vidim konzumiraju drugačije neće biti iznenađenje.

Čak i ako ste dobili komentar ili zabrinutost, mogli odgovoriti kao Mancinelli preporučeno, “Ja sam pregledao i napravio pripreme rada kako bi bili sigurni da sam već shvatiti da je to sigurno, a ja stvarno želim da probam.”

6. Priprema za ‘Keto gripu’

keto-gripaAko namjeravate pratiti keto dijetu, bitno je da se spremimo za efekte ove dijete zove gripa keto.

Keto gripa je termin koji opisuje trajanje nakon što počnete svoj režim ishrane kada vaše tijelo navikne otpuštaju masti za energiju.

“Neki ljudi nemaju brige čuvanje da i drugi duže”, rekao je Mancinelli.

U samom prvom tjednu ili 10 dana, možda zaista osjećati izuzetno letargična na ruku ili nogu.

Tijelo zaista osjeća slab i pogled izgleda fazi. Mentalno Možete ispustiti zbog ovoga.

Stoga vam savjetuje Mancinelli da ostanu i odmor kod kuće.

Smanjiti intenzitet treninga do ponovo se osjećate jak i tijelo je prilagođen je pao znatno više masti nego ugljenih hidrata za gorivo.

7. Boost elektrolita u tijelu.

U ketoze, Mancinelli razgovarali, bubrezi oslobodili više vode i elektrolita.

Kako bi se osiguralo da dobijete soli i kalij tijelo zahtijeva kako bi bili sigurni da se funkcija bubrega nije ugrožena.

Za podizanje elektrolite, možete dodati soli na jelo, piće čorba i jesti još više ekološki povrća.

8. Pripremiti strategiju nakon programa dijeta plan je puna.

dijeta-strategijarežim keto dijeta nije dugotrajan program i je dizajniran za kratkoročno.

Dok Mancinelli je rekao da su neki pojedinci se odvijati keto dijeta režim više puta godišnje mijenjati svoje jelo prakse.

Kada ćete završiti na plan prehrane, ne vrati na originalnu dijetu (riža plus strani jela).

Možda će vam se prolio zdravlje i wellness koristi i vratiti težinu.

“Glavni cilj je keto dijeta je da skrene svoju ishranu na zdraviji obrazac koji minimizira ugljenih hidrata i potrošnje šećera”, opisao Mancinelli.

Dakle, mislim na upravo ono što će učiniti vašu ishranu režim nakon keto dijeta je ukupno.

Mancinelli vodstvom, razmotrite ovaj program (koji bi mogao samo da se pokrene u kratkom roku), kao prevrtanja kamen za poboljšanje svoje dugoročne wellness.

Hvala na posjeti keto dijeti. Nadam se da ćete biti uspješni i spremni su da imaju mnogo zdravije ishrane rutine.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.