site
stats

17 Thjesht punojnë jashtë si të shpëtoj yndyrë gjoks në shtëpi

boobs njeri, “moobs” ose, të përshkruara mjekesore, gynecomastia është përcaktuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë si zhvillimi beninje të gjirit mashkull indeve të gjëndrave, shkaktuar zakonisht nga një rritje e estrogjenit, rënie në testosterone ose për të bërë përdorimin e barnave të shumta.

Gynecomastia është zhvillimi i qelizave të bustit në meshkuj. Është një problem i beninj që zakonisht lind nga një mospërputhje në seks hormonet estrogjen dhe testosterone.

Gynecomastia mund të ndikojnë në njerëzit e çdo moshe nga foshnjat e drejta me burrat zgjeruara.

Shumica e fëmijëve kanë një nivel të gynecomastia gjithë moshën e pubertetit, sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit (NIH).

Edhe pse gynecomastia vetë zakonisht është e sigurt, ajo mund të jetë e lidhur me disa kushte Wellness, përfshirë abuzimin kimike, sëmundje të caktuara dhe përdorimi i disa barnave.

Gynecomastia mund të duket si një masë rubbery apo firmë që fillon me nën dalë dhe pastaj përhapet nga jashtë mbi vendndodhjen bust.

Kjo zakonisht prek të dy buste, por shpesh në sasi të ndryshme kështu që nuk ka kundërthënie, ose ajo vetëm mund të ndikojë një bust.

Në disa raste, duke zgjeruar indet mund të jenë të dhimbshme apo të tenderit, dhe nëse kjo ndodh, atëherë ju duhet të marrë një vështrim në nga një mjek.

Gynecomastia gjithashtu mund të çojë në stres të rëndësishme psikologjike dhe sociale dhe ankth, duke shkaktuar stres dhe ankth dhe gjithashtu turpi.

Pikërisht ajo që është duke shkaktuar gynecomastia ose njeri boobs?

Pikërisht ajo që është duke shkaktuar gynecomastia ose njeri boobs?Ka shumë shkaqe mundshme e gynecomastia, dhe këto mund të grupohen në (ecurinë normale të trupit) fizike, mjekësore (mjekësi ose mjekësi relevante), dhe patologjike (sëmundje) krijon.

gynecomastia fizike është sjellë nga rregullimet tipike hormoneve që ndodhin gjatë fazave të ndryshme të jetës.

Këto rregullime të çojë në një rritje në përqindjen e agjentëve normale estrogjenit hormonale (ekzistuese në të gjithë njerëzit të shëndetshëm) me hormonet testosterone, me estrogjenit motivimin e zhvillimit të qelizave bust.

 • Gjatë fazën e hershme, fëmijët meshkuj mund të krijojnë gynecomastia fiziologjike si rezultat i transferimit të estrogjenit nga mom. Ky transferim ndalon pas lindjes, kështu që gynecomastia është i përkohshëm.
 • Gjatë pubertetit, test zhvillim të gjenerojë më shumë estrogjenit se testosterone, i cili mund të rezultojë në gynecomastia. Në mënyrë tipike, ky lloj i gynecomastia zhduket spontanisht, por herë pas here ajo mund të vazhdojnë afatgjatë.
 • Gjatë moshës së vjetër ka një rënie progresive në prodhimin testosterone, duke çuar në një estrogjenit ngritur në testosterone proporcion, që mund të motivonte rritjen e qelizave të gjirit.

gynecomastia farmakologjike është sjellë nga ilaçet apo droga që ndikojnë në përqindjen e estrogjenit dhe gjithashtu testosterone me disa mjete të ndryshme.

Disa nga këto ilaçe janë steroid anabolic, medikamente të zemrës, ose ilaçe të abuzimit të tilla si kanabis apo alkoolit.

Ndërsa ndalimin e drogës tronditëse zakonisht do të shkaktojë gynecomastia duke shkuar larg, një mjek gjithmonë duhet të konsultohet para se të ndalohet pirja e duhanit çdo lloj medikamente.

gynecomastia patologjike është sjellë nga sëmundje të shumta të ndryshme apo probleme që ndikojnë në përqindjen e estrogjenit në testosterone.

Këto kushte janë mjaft të rralla por mund të përfshijnë problemet gjenetike, kushtet e vazhdueshme (veçanërisht të veshkave dhe sëmundjeve të mëlçisë), dhe rritje e në testis apo gjëndër veshkave.

Si djema rritet më të vjetër nuk është shpesh një rënie progresive në shkallë të testosteronit (dhe për këtë arsye raporti i estrogjenit rreth rritet testosteronit) dhe kjo mund të çojë në gynecomastia.

gynecomastia po ashtu mund të jetë shkaktuar nga çështjet trashëgimore, sëmundje të vazhdueshme (veçanërisht veshkave dhe gjithashtu sëmundje të mëlçisë) ose disa medikamente.

Djalë që të marrë steroid anabolik për performancën sportive apo Bodybuilding zakonisht krijon gynecomastia.

Në situata të rralla, gynecomastia mund të shkaktohet nga një tumor në testis apo veshkave gjëndra që e bëjnë sasi të mëdha të estrogjenit.

17 Simply mënyra stërvitje për të hequr qafe yndyrë e sipërme të trupit në shtëpi

1. Motor Jacks

Jumping JacksFilloni rutinë tuaj duke bërë jacks hedhur. Ky hap pajisje pa siguri do të rrisë normën tuaj të zemrës dhe gjithashtu ju ndihmojnë për të ngrohtë deri për pjesën e mbetur të ushtrimit tuaj.

 1. Thjesht të qëndrojë me këmbët tuaja së bashku, duart në anët tuaja. Hidhen këmbët tuaja nga anash, ndërsa në të njëjtën kohë lëkundje lart armë tuaj.
 2. Shpejt pas zbritjes, të brishtë këmbët tuaja përsëri në objektin duke sjellë krahët tuaja prapa në anët tuaja.
 3. Nëse pesha e tepërt e trupit ose lëndime të shmangur nga të lehtë duke bërë një krik tipike hedhur, të ndryshojë stërvitje me informimin prirje të duhur këmbë në anën si ju vërtit shpenzimet armëve tuaj, pastaj hap atë përsëri në objektin si ju kthejnë krahët tuaja prapa në tuaj anët.
 4. Përsëriteni në anën e kundërt dhe të vazhdojë.

2. Shots Wall Ball

Shots Wall BallKjo stërvitje do të synojë të gjithë trupin tuaj, me një të përqëndrohet në ekipet e mëdha në masë të muskujve të tua quads, hamstrings, glutes, gjirit, supet, dhe gjithashtu thelbi.

 1. Qëndroni në lidhje midis palëve të palidhura larg nga një sipërfaqe të qëndrueshme mur, duke mbajtur një top mjekësi në të dy duart, të qëndrueshme në gjoksin tuaj.
 2. Shtypni hips tuaj mbrapa, përkul gjunjët, dhe më e ulët glutes tuaj drejt terren.
 3. Kur ju kanë rënë në fakt si reduktohet si ju mund të, të ndryshojë mocionin, duke shtypur me forcë nëpërmjet këmbë tuaj për të zgjeruar gjunjët dhe ijet.
 4. Si ju bëni këtë, explosively hedhin kushtëzimi topin të lartë si ju mund të kundër murit.
 5. Si conditioning topi vjen poshtë, të kapur atë me të dy duart, për të mbrojtur atë në gjoksin tënd, dhe menjëherë të reduktuar veten në një tjetër mbledhje për të vazhduar.

3. Renegade Row

Renegade RowNë radhën e braktisur synon të ekipeve të mëdha muskujve indeve të pasme tuaj dhe gjithashtu të armëve, ndërsa gjithashtu duke bërë thirrje për bashkëveprim të bërthamës, quadriceps, supet, dhe triceps.

 1. Duke filluar në një pozitë të lartë dërrasë me trupin tuaj duke zhvilluar një vijë të drejtë nga këmbë në kokë, si dhe duart e tua në shpatullat tuaja.
 2. Të mbajë një pinhead në çdo dorë. Nga ky mjedis, ndryshim peshën tuaj pak në të djathtë duke ruajtur trupin tuaj e sipërme katror në tokë.
 3. Pull trap në dorën tuaj të majtë direkt në drejtim të gjoksit tuaj duke i mbajtur krahun tuaj në afërsi të tuaj body– bërryl tuaj duhet të tregojë deri në drejtim të tavanit.
 4. Reduktuar pinhead kthehet në tokë në një mënyrë të kontrolluar, pastaj kaloni mbi anët, këtë herë duke lëvizur peshën tuaj të majtë para duke tërhequr pinhead në dorën tuaj të djathtë në bust tuaj.
 5. Vazhdo alternuara anët duke i mbajtur ijet tuaja, supet, dhe trupin e sipërme si të qëndrueshme të jetë e mundur.
 6. Nëse ju jeni të paturit e një kohë të vështirë përfundimin e stërvitje për një të plotë 60-sekonda në pozicionin dërrasë, ulur gjunjët në tokë për një modifikim.

4. Single-Arm Trap kraharori Press

Single-Arm Trap kraharori PressVetme-krahu shtyp trap gjoks synon Pécs tuaj, supet, triceps dhe në mënyrë të njëanshme, ndërsa po ashtu kërkon bashkëveprim thelbësor për të parandaluar hips tuaj ose supet nga gjarpërues gjatë stërvitje.

 1. Shtrihuni në shpinë në një stol të qëndrueshme me gjunjë të lakuar, këmbët banesë në dysheme.
 2. Pozicionin e një trap në njeriun tuaj djathtë, krahu yt shtrihet direkt mbi gjoksin tuaj.
 3. Vendos dorën tuaj të majtë butësisht në hip tuaj të majtë, si një tregues për të ruajtur atë hip qëndrueshme dhe të përfshirë me stol. Në një stil të rregulluar, përkul përbashkët e djathtë, në rënie pinhead drejt gjirit tuaj.
 4. Kur trap është një inç ose më larg nga trupi juaj sipërme, kthehet rreth lëvizje, dhe të përfshijë edhe Pécs tuaj dhe gjithashtu muskujt triceps të shtypni trap drejt deri, përsëri në vendosjen e fillimit.
 5. Vazhdo për 30 sekonda para se të ndryshuar anët.

5. alpinistë

alpinistë të përdorur një tjetër hov të kardio në qendër të qark tuaj për të mbajtur norma zemra jote të lartë. Vendosja e trupit po ashtu bën thirrje për bashkëveprim të vazhdueshëm të muskujve gjirit, supet, dhe triceps, e cila është veçanërisht sfiduese pas mbarimit të një stërvitje rezistencë synuar grupet e saktë të njëjtën indeve muskulare.

 1. Duke filluar në një vendosje të lartë pllakë, shuplakat tuaja nën supet tuaja, këmbët tuaja zgjaten dhe gjithashtu core tuaj të angazhuar për të ruajtur nivelin e hips tuaj.
 2. Draw gjurin e djathtë drejt trupin tuaj e sipërme, dhe të mbjellë këmbën tuaj të drejtë në tokë, si në qoftë se ju ishin gati për të marrë jashtë në një sprint.
 3. Nga ky pozicion, hidhen dy këmbët në ajër, duke ndryshuar vendosje e tyre para se të vendin tuaj, kështu që këmba jote e majtë është tërhequr përpara, dhe gjithashtu këmba jote ideal është zgjeruar.
 4. Menjëherë brishtë dy këmbët të drejtë në ajër edhe një herë dhe për të ndryshuar vendosjen e tyre.
 5. Vazhdoni këtë model për kohëzgjatjen e ushtrimit.

Të rregulloje stërvitje,

 1. Duke filluar në një pozicion të lartë dërrasë, këmbët e zgjatur.
 2. Tërhequr gju tuaj të drejtë më tej, duke prekur këmbën tuaj të drejtë në tokë para se të menjëherë shtrirë këmbën tuaj më të mirë një herë më shumë, në rritje atë në pozicionin origjinal dërrasë.
 3. Kaloni mbi anët, këtë herë vizatim gju tuaj të majtë përpara dhe përgjimi këmbën tuaj të majtë në tokë.
 4. Vazhdo anët rradhës për kohëzgjatjen e ushtrimit.

6. indirekte Walking zgjatem

Zgjatem overhanging shëtitës godet indet rëndësishme muskulare e juaj reduktuar body– hamstrings tuaj, quads, dhe glutes– ndërsa njëkohësisht testimi shpatullat tuaja dhe thelbin.

 1. Të mbajë një top të kondicionuar në mes të dy duart dhe për të zgjeruar atë direkt overhanging.
 2. Hap përpara me këmbën tuaj ideal, në rritje atë disa këmbët në frontin e këmbë tuaj të majtë.
 3. Angazhohen thelbin tuaj për të mbajtur trupin tuaj e sipërme të lartë dhe gjithashtu bëj dy gjunjët, uljen gju tuaj të majtë në drejtim të dysheme.
 4. Para se të gju tuaj prek poshtë, shtypni nëpër këmbë tuaj ideal dhe të rrisë të qëndrojë si ju shtyjnë këmbën tuaj të majtë përpara, duke marrë një hap përpara të drejtën tuaj.
 5. Përsëriteni lëvizje e beftë dhe të vazhdojë ushtrimin, shkonte përpara me këmbën e kundërt me çdo rep njëpasnjëshme.

7. push-ups

shtytje-upsJu keni në shënjestër aktualisht sipërme të trupit tuaj, triceps, supet, dhe gjithashtu bërthamë të gjithë këtë e rregullt, kështu që parashikojnë të vërtetë “të djegur nga” Këto ekipe në masë të muskujve me një koleksion të pushups. Ndjehen të lirë për të hequr dorë gjunjët në tokë, ose të shkojë në një sipërfaqe muri në çdo moment për të rregulloje stërvitje në pushup gju ose pushup mur.

 1. Filloni në një vendosje të lartë dërrasë me duart tuaja direkt nën supet tuaja, por disi më e madhe se sup-width larg.
 2. Mbajtja thelbin tuaj të kufizuar dhe gjithashtu trupin tuaj e sipërme të qëndrueshme, bëj bërryla tuaj dhe të ulë gjoksin tuaj drejt dysheme.
 3. Kur ju jeni një palë inç nga prekja e tokës, e kundërt të lëvizjes, duke i shtyre me anë të duarve tuaja si ju zgjerojë nyjeve tuaja, duke u kthyer në pozicionin e lartë dërrasë.
 4. Të vazhdojë stërvitje, duke ndryshuar në një variant të modifikuar si të nevojshme për të përfunduar grup.

8. Rënie ups shtytje

Një herë të gjitha themelore dhe workouts përjetshëm për të derdhur yndyrë gjirit është ulja push-up. Kjo nuk është e ndryshme se një normale push-up, përveç që këmbët të varet nga një sistem në rritje si një stol.

 1. Siguruar mbrapa juaj është e sheshtë kur ju bëni shtytje-ups.
 2. Duart duhet të jenë më efektive pak më të gjerë se madhësia sup.
 3. Rregulloj madhësinë dhe të përpiqemi widths të ndryshme për të parë që ju merr një nga më të ndikimeve. Shko me lidhje 3 grupe fillimisht me 10-12 reps në një grup.
 4. A kjo stërvitje 3 herë në javë.

9. Medicine Ball Rainbow qorton

[Embed] https://youtu.be/h8Xue0GWI50 [/ embed]

Për një bazë të fokusuara në ushtrimin e fundit që edhe sfidon të gjithë trupin e sipërme, kap një top ilaç për një seri të ylberit bangs. Në mënyrë ideale, e bëjnë përdorimin e një top të kondicionuar pa shumë fryrje, si një sferë mur.

 1. Gju në terren mbi një rrogoz dhe gjithashtu të mbajë një top mjekësi në mes të dy duart në gjoksin tuaj.
 2. Ngritja sferën deri mbi kokën tuaj dhe të kthehet trupin tuaj e sipërme pak në të djathtë, duke tërhequr kondicionuar topin në anën tuaj të përshtatshëm si ju forcë të përdorin armët tuaj dhe gjithashtu thelbin (në veçanti obliques tuaj) për të trokas sferën poshtë në tokë sa më përtej gju tuaj të drejtë.
 3. Pick up sferën me të dy duart, të heqë atë dhe gjithashtu mbi kokën tuaj, ky moment Bending trupin tuaj e sipërme të majtë përpara shfrytëzuar thelbin tuaj dhe gjithashtu të trupit të lartë për zhurmë sferën poshtë të përtej gju tuaj të majtë.
 4. Vazhdo anët e rradhës në të gjithë stërvitje.

10. Trap pulovër

trap pulovërKëmishë trap është një nga workouts klasike për të humbur yndyrë trupit sipërme të Adnit që është përgëzuar dhe gjithashtu sugjeroi nga bodybuilders të njohur si Arnold Schwarzenegger. Arnold Schwarzenegger, baba i madh i të gjithë bodybuilders plotësuese përkrahësit pasion për ushtrimin gjilpere me koke këmishë. Merre veten një stol të nivelit dhe shtrihen nivelin në shpinë në të.

 1. Të mbajë një trap të ulët ose të mesme peshe mbi gjoks dhe kanë bërryla tuaj pak lakuar.
 2. Gradualisht ulur pinhead përsëri mbi kokën tuaj gjatë gjithë rrugës poshtë si në animacion sipër.
 3. Sigurohuni që ju të bëni këtë ngadalë dhe gjithashtu ju me të vërtetë ndjeni shtrirje.
 4. Shko me rreth 3 grupe fillimisht me 10-12 repeatings në një grup. Kryer këtë ushtrim 3 herë në javë.

11. Vër Bench trap Press Workout To Lose kraharori i shëndoshë

Shtypi Shpat stol trap është një tjetër ushtrim i mrekullueshëm për të humbur yndyrë trupit sipërme nga gjoks e sipërme dhe siguron stresin jashtëzakonshme në gjoksin tuaj të lartë, kur bëhet siç duhet.

 1. Vendosja në tuaj në stol ano. Hold 2 Pinheads të ulët-të mesme peshë duke përdorur një zotërim normale ose në mënyrë ideale, të ketë ai kaloi nga vrojtues tuaj.
 2. Shtypni shtangë dore lart në një lëvizje shpërthyese dhe të shohim për atë që ju ndjeheni stresin në gjoksin tuaj të lartë.
 3. Frymë në kur ajo shkon lart dhe të marrë frymë jashtë pas lirimit.
 4. Sjellë atë gradualisht. Ju duhet të vënë kendin e stol në rreth 45 gradë, por kjo me siguri do të varet nga individi gjithashtu. Eksperimentojnë me kënd deri sa ju mund të mendoni se është
 5. duke i dhënë efektin më efektive të mundshme në gjoksin tuaj e sipërme.
 6. Shko me lidhje 3 koleksione në fillim me 10-12 reps në një koleksion. A kjo stërvitje 3 herë në javë.

12. Vër Barbell Bench Press

Vër Barbell Bench PressNjë ndër workouts për të humbur yndyrë gjirit është pesha shpat bench press. Ju mund të pyesni se çfarë dallimi për këtë është nga rutinë shtypi banesë stol. normal shtyp Stoli Niveli nuk përqëndrohet gjoks e sipërme, por shtypi peshat shpat stol ka dhe gjithashtu për formimin gjoksin e sipërme dhe për të minimizuar sagging, ne kërkojmë ano.

 1. Shtypni barbell lart në një aktivitet shpërthyese dhe sigurohuni që ju të ndjeni presionin mbi gjoksin tuaj të lartë.
 2. Thith kur ajo shkon deri dhe të nxjerr pas lirimit.
 3. Sjellë atë poshtë ngadalë.
 4. Shtypni peshat lart edhe një herë në një lëvizje të shpërthimit dhe për të siguruar ju me të vërtetë ndjeni presionin mbi gjoksin tuaj e sipërme.
 5. Frymë në kur ajo rrit dhe gjithashtu nxjerr pas lirimit.
 6. Përsëriteni këtë.
 7. Ju duhet të vënë kendin e stol në rreth 45 nivele por kjo me siguri do të varet specifike too.
 8. Eksperimentojnë me kënd deri deri sa ju mund të mendoni se është duke siguruar rezultatin më të efektshme të mundshme në gjoksin tuaj e sipërme.
 9. Shkoni për rreth 3 grupe fillimisht me 10-12 repetitions në një koleksion. A kjo stërvitje 3 herë në javë.

13. shtrirë mbështetur neutral-Grip Trap Row

Ky ushtrim simulon njëjtën lëvizje saktë themelore si një prirje normale mbi rresht, përveç se ju do të përkulur trupin tuaj e sipërme kundër një stol ano gjithë ashensor.

 1. Grab një sërë shtangë dore dhe shtrihen gjoks-ul në një stol ano 45-shkallë.
 2. Le të armëve tuaj var direkt poshtë, duart ndeshi njëri të ndryshme të tjera.
 3. Rresht shtangë dore e anash e gjirit tuaj nga bending nyjeve tuaja dhe të ngutshme blades tuaj shpatullën.
 4. Veçimi dhe reduktuar pesha.

14. Trap Goblet Box galiç

Trap Goblet Box galiçPinhead kuti kupë mbledhje është një variant i trap kupa mbledhje dhe gjithashtu një stërvitje përdoret për forcimin e muskujve në masë e këmbëve. Kryesisht, objektivat e pinhead kuti filxhan mbledhje quadriceps, por me siguri do të njëjtën mënyrë indirekte funksionojë indet muskulare të hamstrings, viça, glutes, dhe thelbi.

 1. Qëndroni 4 deri në 6 inç përpara një stol gju-lartë apo kuti.
 2. Turi fundin e një pinhead me të dy duart dhe do ta mbajë atë lart dhe poshtë në frontin e trupit tuaj sipërme, nyjeve tuaja bërryl synuar poshtë.
 3. Mbajtja e mbrapa tuaj natyrisht lakuar, shtypni hips tuaj mbrapa, përkul gjunjët, dhe mbledhje.
 4. Rest në stol për një minutë. Mbajtja e këmbë tuaj presion në tokë, të qëndrojë back up.

15. Trap 1 1/2 pushup

 1. Kuptojnë menaxhimin e një trap në çdo dorë dhe të marrë një pushup vendosjen me i drejte armëve tuaj.
 2. duart tuaja duhet të ketë të bëjë me sup-width larg, dhe trupi juaj ka nevojë për të formuar një vijë të drejtë nga të shkojnë në këmbëve.
 3. Bëj nyjeve tuaja krah dhe gjithashtu të ulur trupin tuaj deri në gjoksin tuaj pothuajse prek dyshemenë.
 4. Ndalo, dhe pastaj të shtyjë veten në gjysmë të rrugës back up.
 5. Timeout një herë më shumë, pastaj të ulur trupin tuaj të kthehet në dysheme.
 6. Shtypni veten plotësisht mbrapa deri në vendosjen e fillimit, dhe të përsëritur.

16. Swings Trap skiator

 1. Duke mbajtur një palë e Pinheads në madhësinë e krahut bashku me anët tuaja, të qëndrojë me këmbët hip-width përveç tuaj dhe gjithashtu gjunjët disi kërrusur.
 2. Pa arrestimi shpinën ulët, përkulem në ijet tuaja si ju të njëjtën kohë të kthehet armëve tuaj në të kundërt.
 3. Tani fut explosively hips tuaj më tej dhe ngre bust tuaj derisa ju jeni më këmbë duke lejuar energjinë tuaj të lëkundur peshat deri në nivelin e sipërme të trupit. (A nuk heqë aktive peshën.)
 4. Swing mbrapa dhe me radhë për kohëzgjatjen e mbledhjes tuaj.

17. Smith Machine Vër Bench Press

[Embed] https://youtu.be/pd2fnOrggI8 [/ embed]

Smith stol ano krijues i shtypit është një ndër workouts për të derdhur yndyrë gjoks dhe në mesin e të mirat e kësaj që ju do të merrni veshje lëvizje dhe ju nuk keni nevojë për një vrojtues duke pasur parasysh se pesha është i ulët.

 1. Merrni një stol fleksibël dhe vendin e saj në bazë të pajisjes Smith.
 2. Grab barbell me duart disi më të gjerë në krahasim me madhësinë e shpatullave.
 3. Ngadalë ulur peshat ende nuk e le të prekë trupin tuaj e sipërme.
 4. stol Press lart në mënyrë të shpërthimit.
 5. Thith kur ju rritet dhe gjithashtu nxjerr kur ju lirimin ose ulur atë. Shko me lidhje 3 grupe në fillim me 10-12 reps në një grup.
 6. A kjo stërvitje 3 herë në javë.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.