site
stats

17 Jednostavno rade kako da riješi grudi masti kod kuće

Man sise “Moobs” ili, medicinski opisana, ginekomastija je navedeno od strane Nacionalnog instituta za zdravlje, kao benigni razvoj muških dojke žljezdanog tkiva, obično izazvana porast estrogena, smanjenje testosterona ili koristeći brojnih lijekova.

Ginekomastija je razvoj bista ćelija u muškaraca. To je benigni problem koji uglavnom proizlazi iz razlika u polnih hormona estrogena i testosterona.

Ginekomastija može uticati na ljude svih uzrasta od beba pravo na prošireni ljudi.

Većina djece imaju određeni nivo ginekomastija tokom puberteta, u skladu s Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH).

Iako je sama ginekomastija je obično siguran, to bi moglo biti u vezi sa nekim wellness uslovima, uključujući kemijske zlostavljanje, određene bolesti i upotreba nekih lijekova.

Ginekomastija se može pojaviti kao gumeni ili firma masu koja počinje ispod bradavice, a zatim se prostire prema van u odnosu na lokaciju poprsje.

Obično pogađa i poprsja, ali često u različitim iznosima tako da postoji iskrivljenost, ili to može samo utjecati jedan poprsje.

U nekim slučajevima, širi tkivo može biti bolno ili ponudu, ali i ako se to onda dogodi, treba uzeti pogledati od strane doktora.

Ginekomastija može dodatno dovesti do značajnih psihološkim i socijalnim stresa i anksioznosti, uzrokujući stres i anksioznost i srama.

Upravo ono što uzrokuje ginekomastija ili muškarac sise?

Upravo ono što uzrokuje ginekomastija ili muškarac sise?Postoji mnogo izvodljivo uzroci ginekomastije, i oni se mogu grupisati u fizičko (tijelo normalno učinka), medicinski (medicina ili medicina relevantna), i patološke (bolest) stvara.

Fizička ginekomastija je doveo na tipičnim prilagodbe hormona da se to dogodi kroz različite faze života.

Ove prilagodbe dovesti do povećanja u proporciji normalnog estrogena hormonalne agenata (koji postoje u svim zdravih muškaraca) testosterona hormona, sa estrogen motiviranje razvoja poprsje ćelija.

 • Kroz ranoj fazi, muška djeca mogla uspostaviti fiziološki ginekomastija kao rezultat transfera estrogena iz mame. Ovaj transfer zaustavlja nakon rođenja, tako da je ginekomastija je privremeno.
 • Tokom puberteta, testisi razvija generirati više estrogena od testosterona, što može dovesti do ginekomastija. Tipično, ovaj tip ginekomastija nestaje spontano, ali ponekad može traju dugi rok.
 • Kroz starije dobi postoji progresivno smanjenje testosterona proizvodnju, što je dovelo do podigao estrogena testosterona proporcija, što može motivirati rast grudi ćelija.

Farmakološki ginekomastija je doveo na lekovima ili lijekova koji utječu na udio estrogena i testosterona s nekoliko različitih načina.

Neki od tih lijekova uključuju anaboličkih steroida, srce lijekove ili lijekove zlostavljanja, kao što su kanabis ili alkohol.

Dok zaustavljanje uznemirujući droga će obično uzrokovati ginekomastiju odlazi, lekar mora uvijek biti konsultovani prije odvikavanje bilo koju vrstu lijekova.

Patološka ginekomastija je doveo na brojne različite bolesti ili problema koji utiču na udio estrogena testosterona.

Ovi uslovi su prilično neuobičajeno još mogu uključivati genetske probleme, uporni uslovima (posebno bubrega i bolesti jetre), a rast u testisima ili nadbubrežne žlijezde.

Kao momci odrastaju često postoji progresivno opadanje testosterona stepeni (a samim tim i odnos estrogena oko testosterona raste), a to bi moglo dovesti do ginekomastija.

ginekomastija mogao isto tako biti izazvan nasljednim problemima, uporna bolest (posebno bubrega i jetre bolesti) ili neki lijekovi.

Momak koji se anaboličkih steroida za sportske performanse ili bodybuilding obično stvara ginekomastija.

U neuobičajeno situacijama, ginekomastija može biti uzrokovan tumora u testisima ili nadbubrežne žlijezde koje čine velike količine estrogena.

17 Jednostavno treninga načina da riješi gornjeg masnog tkiva kod kuće

1. Jumping Jacks

ČučnjeviZapočnite svoje ekipe rade skakanje priključke. Ovaj korak oprema-free sigurno će povećati otkucaje srca i pomoći vam da se zagrije za ostatak vašeg vježbanja.

 1. Jednostavno postolje s nogama zajedno, ruku na vaše strane. Jump noge od bočno dok istovremeno swinging vaše iznad ruke.
 2. Brzo nakon sletanja, skok noge nazad do objekta, dok donose ruke natrag u svoj strane.
 3. Ako višak tjelesne težine ili povrede izbjegli iz lako radi tipičan Jumping Jack, promijeniti treninga po prevrtanja svojim odgovarajućim stopalo savijene na strani kao što ste swing svoje troškove ruke, onda je to korak natrag u logor kao uključite ruke nazad u strane.
 4. Ponovite u suprotnom stranu i nastavite.

2. Wall Ball Shots

Wall Ball ShotsOvaj trening će ciljati celo telo, sa koncentrat na ogromne mišićne mase timova vašeg četvorki, loža, gluteus, grudi, ramena, i jezgre.

 1. Stand o distanci od izdržljivog zidnu površinu, drži medicine loptu u obje ruke, zadobila na grudima.
 2. Pritisnite kukovima leđa, savijte koljena i spustite gluteuse prema zemlji.
 3. Kada ste zapravo naklonio kao smanjena možete, unazad kretanje, pritiskom na silu preko pete proširiti koljena i kukova.
 4. Kao što to učinite, eksplozivno baciti uređaj loptu kao visok kao možete uza zid.
 5. Kao uređaj loptu svodi, uhvati je s obje ruke, zaštitite ga na grudi, i odmah smanjio se u drugi čučanj za nastavak.

3. Renegade Row

Renegade RowNapušteni redu usmjeren na ogromne mišićne timova tkiva leđa i ruke, a dodatno poziva na interakciju jezgru, kvadriceps, ramena i triceps.

 1. Počevši u visokom daska poziciju sa svojim telom razvoju izravne zračne linije od pete do glave, i ruke ravno ispod ramena.
 2. Držite pinhead u svakoj ruci. Iz ove postavke, malo prebaci svoju težinu na desnu zadržavajući svoj gornji dio tijela na kvadrat na zemlju.
 3. Povucite kreten u lijevom rukom direktno prema svojim grudima držeći ruku u blizini na svoj leš lakat treba ukazati se prema tavanici.
 4. Smanjio pinhead natrag na zemlju na kontroliran način, onda prebacimo strane, ovaj put kreće svoju težinu na lijevo pred povlačenjem pinhead u desnu ruku na svoj torzo.
 5. Nastaviti naizmjenično strane, a da ne kukova, ramena i gornji dio tijela kao stabilna kao što je to moguće.
 6. Ako imate teško vrijeme završetka treninga za punu 60-sekundi u dasku poziciju, smanjena kolena na zemlju za modifikaciju.

4. Single-Arm Dumbbell Chest Press

Single-Arm Dumbbell Chest PressSingle-ruka kreten Chest Press cilja vaše grudi, ramena i triceps jednostrano, a isto tako zahtijeva core interakciju za sprečavanje kukove ili ramena od zavrtanja u toku treninga.

 1. Lezite na leđa na trajnom klupi sa kolena zakrivljenim, stopala ravno na podu.
 2. Poziciju kreten u desna ruka, tvoja ruka proširena direktno preko grudi.
 3. Stavi lijevu ruku lagano na lijevi kuk kao pokazivač na tvrde da hip stabilan i koji su uključeni u klupi. Na uređenom stil, savijte desnu zajednički, smanjenje glavonjo prema svojim grudima.
 4. Kada je kreten je inča ili više od vašeg gornjeg dijela tijela, okreni kretanje, a uključuju i vaše grudi i triceps mišiće pritisnuti kreten ravno, nazad na početnu postavku.
 5. Nastavite 30 sekundi prije promjene strane.

5. planinare

Planinari koristite drugi rafal kardio u središtu vašeg kruga za održavanje svoje srce stopa visoka. Plasman tijelo isto tako poziva na tekući interakciju mišića grudi, ramena i triceps, što je poseban izazov nakon završenog žilavost vježbe ciljaju na potpuno isti grupe mišićnog tkiva.

 1. Počevši u visokom ploča plasman, dlanove ispod ramena, noge produžen, kao i svoj core angažovani da održite nivo kukovima.
 2. Vam skrenem desno koljeno prema gornji deo tela, kao i zasadi desno stopalo na tlu, kao da ste bili u vezi da skine u sprintu.
 3. Iz ovog položaja, skok obe noge u zrak, mijenja svoje plasmane prije Vašeg zemljišta, pa lijevu nogu privlači ispred, kao i vaš idealan stopalo je proširen.
 4. Odmah ponovo skoči obe noge u zrak i promijeniti njihov plasman.
 5. Nastaviti ovaj obrazac za vrijeme trajanja vježbe.

Da biste prilagodili treninga,

 1. Počevši u visokom dasku položaj, noge produžiti.
 2. Privući desnog koljena pa nadalje, dodiruje desno stopalo na tlo prije odmah proširuje svoje najbolje noga još jednom, raste to u originalu dasku položaj.
 3. Prebaciti strane, ovaj put skrećem levo koleno ispred i dodirnuti lijevu nogu na terenu.
 4. Nastaviti rotirajući strane za vrijeme trajanja vježbe.

6. Nadzemni Walking Lunge

Na izbočeni šetnju lunge udara značajne mišićne tkiva vaše smanjio leš vaše zadnje lože, četvorki, i glutes– dok istovremeno testiranje ramena i jezgra.

 1. Držite uređaj loptu između obje ruke i proširiti ga direktno izbočeni.
 2. Korak naprijed sa svojim idealan stopala, raste mu par koraka ispred lijevu nogu.
 3. Angažirati svoj core zadržati svoj gornji dio tijela visok i savijte oba koljena, smanjujući lijevog koljena prema podu.
 4. Prije koleno dodirne dolje, pritisnite kroz vaš idealan stopalo i povećati na stoje kao pritisnete lijevu nogu ispred, uzimajući korak ispred vaše desne strane.
 5. Ponovite lunge i nastaviti vježbe, istupanje sa suprotno stopalo sa svakim uzastopnim rep.

7. Push-up

sklekoviVi ste trenutno na meti svoj gornji dio tijela, triceps, ramena, kao i jezgra u ovom redovne, tako predvidjeti da se stvarno “burn out” ove mišićne mase timova sa zbirkom sklekova. Slobodno baci kolena na zemlju ili premjestiti na površinu zida u svakom trenutku prilagoditi trening na koljena Pushup ili zid Pushup.

 1. Početi u visokom dasku plasman sa svojim rukama direktno ispod ramena, a ipak nešto veći nego u širini ramena.
 2. Držeći svoj core ograničen i svoj gornji dio tijela u skladu, savijte laktove i spustite grudi prema podu.
 3. Kad si par centimetara od dodiruje tlo, obrnuti pokret, gura preko ruke kao da proširite zglobove, vraća u visokom dasku poziciju.
 4. Nastavite treninga, promjene na modifikovani varijacija koliko je potrebno da završi set.

8. Pad sklekove

Još jedan jednostavan i svih vremena bezvremenski treninga da se oslobodi dojke masti smanjenje push-up. Ovo se ne razlikuje od običnog push-up, osim da su noge ovise o povećanom sistem kao klupi.

 1. Osigurali su vam leđa ravna kada učiniti sklekova.
 2. Ruke bi trebalo da bude efikasnija malo šire od veličine rame.
 3. Prilagodi veličinu i pokušajte različite širine da se vidi koji onaj koji vam dobija jedan od najznačajnijih utjecaja. Ići s koje se tiču 3 seta u početku sa 10-12 ponavljanja u jednom setu.
 4. Da li ovaj trening 3 puta tjedno.

9. Medicine Ball Rainbow Slam turnira

[Embed] https://youtu.be/h8Xue0GWI50 [/ embed]

Za posljednji core-fokusirane vježba koja se dovodi u pitanje cijeli gornji dio tijela, uzmi lijek loptu za niz duge šiške. U idealnom slučaju, da upotreba uređaja lopte bez mnogo odskok, kao zid sfere.

 1. Koljena na terenu prostirku i održati i lijek loptu između obje ruke na svojim grudima.
 2. Podignite sfera se preko glave i pretvoriti vaš gornji dio tijela malo na desno, privlačenje uređaj loptu sa svojim odgovarajuće strane, kao što ste na silu koristi ruke i jezgra (posebno svojim oblikusi) u knock sferi dole na terenu u izvan vaše desno koljeno.
 3. Pick sfere sa obje ruke, podignite ga i preko glave, ovog trenutka savijanje gornjeg dijela tijela u lijevo prije nego koristeći svoj core i vrha tijelo da udara sfere sve do iza vašeg lijevog koljena.
 4. Nastaviti rotirajući strane tokom treninga.

10. budaletina Pullover

budaletina PulloverJe kreten košulja je jedan od klasičnih treninga izgubiti gornji dio tijela masti nedogled koji je pohvalio i predložio poznati bodybuilderi poput Arnolda Schwarzeneggera. Arnold Schwarzenegger, velika tata svih bodibildera dodatno strastveno pristalica pinhead košulju vježbe. Uzmi sebi klupi nivou i leže nivo na leđima na njega.

 1. Držite male ili srednje težine kreten preko grudi i imaju laktove malo zakrivljen.
 2. Postepeno smanjiti pinhead leđa preko glave sve do kraja, kao u animaciji gore.
 3. Pobrinite se da ovo polako i zaista osjetiti potezu.
 4. Idi sa oko 3 seta u početku sa 10-12 repeatings u jednom setu. Izvođenje ove vježbe 3 puta tjedno.

11. Incline Bench Dumbbell Press Fitnes To Lose Chest Fat

Nagib bench bučicama za novinare je još jedna divna vježba izgubiti gornji dio tijela masti iz gornji grudi i daje izuzetan stres na vrhu grudi kada završite pravilno.

 1. Plasman na svoju ruku na kosoj klupi. Držite 2 vaši mozgovi niske srednje težine koristeći normalan stisak ili idealno, neka bude prošlo od vašeg spotter.
 2. Pritisnite bučice prema gore u eksplozivnoj pokretu i vidim da ga se osjećate stres na vrhu grudi.
 3. Udahnite kada se ide gore i izdahni na puštanje na slobodu.
 4. Obori ga postepeno. Morate staviti ugao klupe na oko 45 stupnjeva, ali to bi svakako ovisiti o pojedinačnim također. Eksperiment s ugla dok ne bi mogao osjetiti da je
 5. dajući najefikasniji izvodljivo efekat na gornjem dojke.
 6. Ići s koje se tiču 3 kolekcije na prvo sa 10-12 ponavljanja u jednoj kolekciji. Da li ovaj trening 3 puta tjedno.

12. Incline Barbell Bench Press

Incline Barbell Bench PressJoš jedan među treninga izgubiti dojke masti težine nagib bench press. Moglo bi se pitati što je razlika za ovo je iz rutine ravna klupa za novinare. Normalnog nivoa bench press se ne fokusira na gornji grudi, ali težine nagib bench press se i za formiranje gornje dojke i kako bi se smanjila opuštene, nam je potrebna nagib.

 1. Pritisnite mrene gore u eksplozivnoj aktivnosti i pobrinite se da osjetiti pritisak na vrhu dojke.
 2. Udahnite kada se ide gore i izdahnite nakon puštanja na slobodu.
 3. Obori ga polako.
 4. Pritisnite težine gore opet u eruptivnog pokreta i osigurati si stvarno pritisak na gornjem dojke.
 5. Udahnite kada se povećava i izdahnite nakon puštanja na slobodu.
 6. Ponovite ovo.
 7. Trebao bi staviti ugao klupe na oko 45 nivoa, međutim to bi svakako ovisiti o specifičnim previše.
 8. Eksperiment s ugla do možete osjetiti se pruža najefikasniji mogući rezultat na gornjem dojke.
 9. Idi oko 3 seta u početku sa 10-12 ponavljanja u jednoj kolekciji. Da li ovaj trening 3 puta tjedno.

13. Ležeći Podržani Neutral-Grip Dumbbell Row

Ova vježba simulira isti osnovni pokreta kao normalna savijena preko reda, osim što ćete se naginje svoj gornji dio tijela protiv kosoj klupi tokom lifta.

 1. Zgrabite set bučica i leže grudi-down na 45 stepeni kosoj klupi.
 2. Neka ruke visi direktno dolje, ruke nailazeći jedni i razne druge.
 3. Zaredom bučice sa strane vaše grudi savijanjem zglobove i pritiskom na vaše lopatice.
 4. Timeout i smanjenje težine.

14. budaletina pehar Box Squat

Kreten pehar Box SquatU pinhead pehar kutija čučanj je varijanta kreten kup čučanj i treninga iskoristiti za jačanje mišićne mase nogu. Uglavnom, u glavonjo kup kutiju čučanj ciljeva kvadricepsa, ali će sigurno isto tako posredno funkcionirati mišićnog tkiva zadnje lože, telad, gluteus, i jezgre.

 1. Stand 4 do 6 inča ispred klupi koljena visoke ili kutiju.
 2. Džukelo kraju pinhead s obje ruke i držite ga gore-dole ispred svog gornjeg dijela tijela, lakat zglobova ciljem dole.
 3. Držeći leđa prirodno zakrivljene, pritisnite kukovima leđa, savijte koljena i čučanj.
 4. Odmara na klupi za minut. Održavanje pete pritisne u tlo, odmaknite se.

15. budaletina 1 1/2 Pushup

 1. Razumiju upravljanje kreten u svakoj ruci i preuzme Pushup postavljanje sa svojim ravno rukama.
 2. Ruke bi trebalo da ima veze sa širini ramena, a vaše tijelo treba da formira izravne zračne linije od idu u gležnjeva.
 3. Savijte lakat zglobovima i smanjiti vaše tijelo dok vam grudi skoro dotakne pod.
 4. Pauzirati, a zatim je pritisnite na svoju ruku na pola puta nazad.
 5. Timeout još jednom, a zatim spustite tijelo natrag na pod.
 6. Pritisnite sebe potpuno natrag na početnu plasman, ali i ponoviti.

16. budaletina Skijaš Ljuljačke

 1. Drži par gluposti u veličini ruke zajedno sa strane, stoji sa svojim nogama hip-width apart i koljena malo savijena.
 2. Bez zaokruživanjem svoj donji dio leđa, bend na kukove dok istovremeno okrenuti ruke unazad.
 3. Sada eksplozivno potisak kukove naprijed i podignu svoj torzo dok stojite uspravno dok dozvoljava svoju energiju na ljuljački težine do gornjeg nivoa tijela. (Ne aktivno podići težinu.)
 4. Swing i nazad za vrijeme trajanja svoju kolekciju.

17. Smith Machine Incline Bench Press

[Embed] https://youtu.be/pd2fnOrggI8 [/ embed]

Smith kavu kosoj klupi za novinare je još jedna među treninga da se oslobodi grudi masti i među prednosti ovog da ćete dobiti ruho pokreta i ne treba spotter obzirom na to da je masa na niskom nivou.

 1. Uzmite fleksibilan klupe i stavite ga pod Smith uređaja.
 2. Uhvati mrena rukama nešto širi u odnosu na veličinu rame.
 3. Polako spuštajte težine još ne dozvoli da dotakne gornji dio tijela.
 4. Press klupi gore na eruptivne način.
 5. Udahnite kada raste i izdahnite kada otpustite ili spustite ga. Ići s koje se tiču 3 zalazi na prvo sa 10-12 ponavljanja u jednom setu.
 6. Da li ovaj trening 3 puta tjedno.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.