site
stats

12 prednosti kazein da ne znate

Kazein je neka vrsta proteina nalazi u mliječnim proizvodima, kao što su mlijeko, jogurt, ukusna čokolada, sladoled i neki rafinirane namirnice.

To je sporo vare mlijeko zdravih proteina koji ljudi često kao dodatak.

Slično whey, kazein zdrav protein ima visoku organske vrijednosti što znači da ima sve ključne aminokiseline potrebne za sve vaše postupke koje je potrebno proteina.

Oslobađa amino kiseline polako, tako da pojedinci često je potrebno prije u krevet da pomognu u ozdravljenje i nižim mišićne mase slom dok su se odmori.

Nekoliko istraživanja su pokazala da pomaže poboljšati razvoj mišićnog tkiva, zajedno sa mnogo raznih drugih pogodnosti kazeina zdravih proteina.

1. kazein pomagala za povećanje metabolizma

Studija istraživanja u Nizozemskoj nalazi da povećanjem potrošnje kazeina od dva i po puta, pojedinci imali mogućnost da imaju veću metabolizam dok spava i bolje opšte masti ravnoteže. Isto tako treba napomenuti je da je nivo zasićenosti bile su više 33%.

Jednostavno stavi, uzimajući kazein ćete biti podizanje ne samo svoj vjerojatnosti prolivanja masti, međutim ćete učiniti na puniji želudac.

2. Veći mišićne mase zadržavanje

Kad god si odvija smanjenim plan kalorija, jedan od prvih zabrinutosti da će postati sve veću zabrinutost je mišićnu masu gubitak mišićnog tkiva. Jer nećete pružaju dovoljno kalorija da u potpunosti podržava sve snage zahtijeva potrebne tijekom dana, ti prisiljavajući vaše tijelo da gleda čuvaju tkiva za energiju.

Jedna studija izvode iz Bostona testirali su varijante u mišićne mase dobitke uz potpuni gubitak težine kada tema bilo je kazein zdrav hidrolizat proteina u odnosu sa surutke zdrav hidrolizat proteina, a istovremeno jedu hipokalorijske plan prehrane i izvođenje treninga otpora.

Iako su obje grupe učinio otkrivaju gubitak masnoće, tim koristeći proteina kazeina otkrila gubitak veći znači težine i veći rast snage za gornji dio tijela, ramena i noge.

Osim toga, to je i napomenuti da je kazein tim je došao iz studija istraživanja sa većim ukupne tijelo postotak mišićne mase u odnosu na svoje prethodne mjere. Ovo ukazuje na veću stopu zadržavanja lean tijelo, pokazujući kazein se posebno efikasan u održavanju mišićne mase.

To isto tako treba biti navedeno da su oba proteina timovi radili naletim njihov zdrav unos proteina oko 1,5 svaki kilogram tjelesne težine dnevno, tako da moraju biti u području za bilo koji od ovih aspekata da se pravo u igru.

Ako obično ne uzimaju adekvatne proteina u toku režim ishrane, to neće napraviti razliku kojem obliku ti koristi, sigurno ćete i dalje izgubiti mišićne ćelije.

3. Poboljšane svojim žilavost

Izmjeni skladu sa istraživačke studije Massachusetts, kazein može imati i mnogo bolji efekt u odnosu na sirutke kada se odnosi na povećanje mišićne mase žilavost.

Naučnici navode da pojedinci uzimaju kazein gotovo udvostručio mišićne mase izdržljivost u nogama, gornji dio tijela, kao i ramena.

Značajnih razlika je najvjerojatnije zbog anti-katabolički zgrada kazeina.

4. Kazein promovirati mršavljenja

Jedno istraživanje studija koju je sproveo International Journal of Obesity je primijetio da oni koji u kombinaciji visok unos kalcija preko dvadeset četiri hr trajanje sa normalnim zdravim unos proteina pokazala povećan fekalne masti i energije pražnjenja za taj dan od oko 350 kJ veće od onih koji ni su u niskom kalcijuma, normalan unos proteina ili one koje su jele visoko proteinska, visoka potrošnja kalcija.

To pokazuje se iz ovog istraživanja studije onda da je to najboljih naći dobar balans između kalcija i unos proteina, a ne samo povećanje proteina do veće na promovirati mršavljenja.

Kazein u prahu će sigurno pomoći vam ostvariti oba cilja postojanja veći unos kalcija uz povećanje unosa proteina, što vam omogućava da optimizirati svoju težinu prednosti gubitka.

5. kazein traje mnogo duže u vašem sistemu

Nisu svi zdravi proteini su razvijeni jednaki. Bilo da je soja, jaja, surutka, životinja, ili kazein, svi oni imaju svoje vrlo vlastite jedan-of-a-vrste prednosti.

Verovatno, najbolji žilavost kazeina je u vremenu. Kazein ima sposobnost da ponudi svoj krvotok sa sporim i konzistentna protok aminokiseline koje može trajati sati.

Mišići ne može se graditi preko noći, ali pije čašu kazeina bogatih mlijeko je idealan protein konzumirati pravo prije u krevet, jer će biti mnogo više od pomoći tokom večeri u odnosu na druge zdrav izbor proteina.

6. kazein daje bolje žilavost

U studiji Massachusetts, naučnici su otkrili da kazein stvarno udvostručio rezultat koji sirutke koje noge, grudi, i ishode ramena žilavost.

Naučnici smatraju da je faktor za značajna razlika je bila kao rezultat nadaleko poznat antikatabolicki mogućnosti kazeina.

7. kazein daje veći dobitak

Prema istraživanju Texas, kazein može biti bitan sastojak za vaš uspjeh.

Istraživači su 36 muškaraca radi težak trening otpora i utvrdio da je grupa jede whey i kazein miješati znatno Outshined učesnici koji su ponudili mješavinu surutke, BCAA, kao i glutamina dodatak.

Kroz studiju 10 sedmica, surutke i kazeina kombinaciji ostvarili najveći rast lean, fat-free mass.

8. kazein pojačava zube

Izmjeni skladu sa istraživanja koje je obavio u Velikoj Britaniji, koji znači pomoći da se izbjegne skuplji stomatološki prelistate bi mogao biti da se u kazein.

Njihova studija je pokazala da kazeina proteini imaju potencijal da smanji ili zaustavi efekte cakline erozije.

Dakle, ako konzumirate alkohol puno voćnih sokova, ili jednostavno ne mogu izbaciti meko rutinu piće, barem razmisli o zaštiti vaše zube, uključujući i neke kazein zdravi protein na svoj plan prehrane.

9. kazein pomaže da se poveća tijelo imuni sistem

Kazeina korist ostaje u njegovu sposobnost da daju svoje telo sa konzistentan cirkulaciju hranljivih materija.

Kazein je dodatno obiluje glutamina, aminokiselina treba da održava tijelo imuni sistem, probavu sistem, ali i mozak u dobrom funkcionalnom stanju.

10. kazein pomaže promovirati debelog crijeva wellness

još jednu izuzetno važnu prednost kazein u prahu je u tome što pomaže promovirati zdravlje debelog crijeva i wellness.

U istraživanju koje iz Australije, istraživači istraživali wellness prednosti brojnih proteina i otkrili da mliječne proizvode proteine promovirati debelog crijeva wellness mnogo bolje nego meso i soje.

To dokazuje da je još jedan dodatni razlog zbog kojeg bi trebalo visoko mislite o dodavanju kazein zdrav proteina na svoj svakodnevni unos.

11. kazein može smanjiti krvni pritisak

Izmjeni skladu sa malom studiju u decembar 2016 American Journal of Scientific Prehrana, kazeina zdravih proteina, među glavnim zdrav proteina nalazi u mlijeku, može pristojno niži krvni pritisak.

U jednoj studiji istraživanja, teme koje su jele 3,8 grama kazeina peptida dnevno za četiri sedmice imao tipičan pad dijastoličkog pritiska (na dnu broj) od 10,7 mm Hg i tipičan smanjenje sistoličkog tlaka (vodeći broj) od 6,9 mm Hg.

A studiji istraživanja iz Bostona College College of Medicine (BUSM) otkrili da odrasle osobe koje konzumiraju visoko-proteinska dijeta od 100 grama dnevno imali 40 posto smanjuje opasnost od razvoja visokog krvnog pritiska (HBP) u odnosu na one sa najpovoljnijim zdrav nivo upotrebe proteina.

Oni su isto tako otkrili da više zdravih upotreba proteina se odnosila na nižu opasnost od visokog krvnog pritiska tokom vremena.

Kada je plan prehrane je dodatno identifikovao veću potrošnju vlakna, veći unos proteina smanjuje 40-60 posto rizik od hipertenzije.

12. Bolje proteina

Posljednjih prednost ćete dobiti predstavljajući kazein zdravi protein u vaš plan prehrane je da je to bio jedan od najboljih izvora vrhunske kvalitete zdravih proteina lako dostupne.

Dok zadovoljavanje vaše minimalne zahtjeve proteina je stalno na vrhu briga, ako ste uzimajući u premium izvora zdravih proteina da ispuni ove zahtjeve manje će biti eliminirana u organizmu, a vi ćete mnogo manje ukupne treba imati mišićne mase.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.