site
stats

Безопасно ли е да се откажа тегло с диета режим Ketogenic?

Като се има предвид, че общественото разбиране за красота е повишаване, нарастващ брой на диетични режими или това, което наричаме диета планове да се появяват.

Една от тенденциите в днешно време е кетогенна на диетичния режим.

кетогенна схема на диета е хранителна режим, който се придържа към принципа на намалено съдържание на въглехидрати, средно протеин и високо съдържание на мазнини. В контраст с основния принцип на диета план, който наистина не позволява прием на мазнини.

В тази диета, всички въглехидрати храни обикновено се предотвратяват, тъй като те предизвика високо съдържание на глюкоза в кръвта, за да се гарантира, че ежедневни калории придобили са 70-75% мазнини, 20% протеин, 5% въглехидрати.

Защо на кетогенна диета режим прием разрешение на големи количества мазнини?

Главно, тялото използва 2 видове газ за създаване на енергия, а именно глюкоза (захар) и кетони (мазнини).

Докато предлагането на захар е все още там, на мазнини ще се съхранява като книга на гориво. Ако глюкоза е излязъл, след това тялото изгаря мазнините в енергия.

Това състояние се нарича също кетоза. Ефектът е, че мазнините в тялото със сигурност ще изляза така теглото ви ще падне бързо. Особено ако ви помогне с повтарящ програма пост на обсесивно-компулсивно разстройство или.

Храна в Ketogenic Диета

кето-диета храни

разрешава на храните:

  • Протеин и също съдържаща мазнини храни като говеждо, овнешко месо, птиче месо, патица, риба, яйца, сирене, а също и всички естествени мазнини (кокосово масло, какао на мазнини, маслини).
  • Зеленчуци могат да се консумират в малки количества за нуждите влакна, като например зелени зеленчуци, краставици и гъби.
  • Плодовете се предприемат в ограничен, може да бъде от авокадо и кокосови орехи.
  • За напитки, можете да консумирате кафе, чай, а също и вода.
  • Някои видове боб и също желирани могат да се консумират като лакомства.

Храни, които да се избягват:

  • Стой ясно на всички видове ориз, пшеница, захар, скорбяла храни и нишесте (картофи, царевица, маниока).
  • Стойте настрана от приятни плодове като банани, ананаси, манго и т.н.
  • , Стой ясно на опаковки продукт напитки се дължи на факта, че те съдържат изключително високо съдържание на захар и подсладители.

След признаването на това, което е най-кетогенна диета план, нека да разгледаме придържайки се към предимства и също отрицателни ефекти:

Предимства на режима на Ketogenic Диета

Ползи-кето-диета

Уелнес ползи от множество условия състояние

Понижени са нивата на захарта в организма, в общи линии придават голямо влияние върху организма, особено за някои проблеми състояние.

Кетогенна диета действително са били разкрити, за да намалите пристъпи при хора с епилепсия, намаляване нивата на HbA1c при лица с диабет тип 2, помощ запази състоянието на сигурността ум за хората с биполярно афективно разстройство, а също така за намаляване на холестерола в затлъстелите хора.

Намаляване на теглото бързо

С процедурата по кетоза, което се случва в тялото, мазнини, което е пречка за намаляване на теглото със сигурност ще изгори като мощност, така че теглото със сигурност ще падне бързо.

Намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания

Режимът на кето диета, която се управлява чрез предприемане на здравословна и балансирана мазнини е най-вероятно да се намали опасността от бори с болест на сърцето и хипертония.

Това се дължи на понижени нива на инсулин, за да се гарантира, че производството на холестерол в тялото допълнително намалява.

Няма нужда да се брои калории и не изискват наистина да се чувстват глад

В кетогенна на диетичния режим, ние не трябва да се определи количеството на калориите са взети в ежедневието.

Тази диета план също не те прави наистина се чувстват глад чрез ограничаване на количеството на храната, но просто ни трябва да се регулира, което може да бъде взето в и също трябва да бъде спряно ясно на.

нива ниво на кръвната захар Контролни

Консумирането процент на въглехидрати може да ви помогне за регулиране на нивата на глюкоза в кръвта, като по този начин намалява риска от диабет въпроси.

Отрицателните ефекти от плана за Ketogenic Диета

странични ефекти-кето-диета

Признаци на изтощение, фрустрации и мускулна маса болки

През първите няколко дни на кетогенна диета, тялото наистина ще се чувстват слаби и безсилието, а също и болка в някои компоненти на мускулната маса.

Това е резултат от промяна на тялото за намаляване на основен източник на енергия, особено на въглехидратите. Това състояние определено може да попречи на вашите задачи.

Хипогликемията

Радикалната намаляване на инсулиновите градуса може да предизвика организма да изпитат хипогликемия, здравен и уелнес състояние, когато под нормалните ограничения на кръвната захар е в списъка.

Хипогликемията може да е трудно за вас да се концентрира, умора, нарушение на сърдечния ритъм, условия за отдих, както и синдром на тревожност.

Обостри бъбречни заболявания

Храни, консумирани в кетогенна диета план може да направи бъбреците работят по-усилено. За тези от вас, които имат история на това заболяване, се препоръчва да не го правя.

стомашно разстройство

Екстремни промени в диетата могат да активират стомашно-чревни проблеми. Един от тях е запек. Това се дължи на приема на зеленчуци в малки количества и минимално използване на плодове.

Кетоацидоза

Диабетна кетоацидоза е вредно състояние, когато степента на кетони в кръвта са изключително високи и да намаляването на рН на кръвта (киселина). Ако не бъде овладяна, това състояние може да доведе до кома, докато фаталност. Лица, които са най-застрашен от създаване диабетна кетоацидоза са диабетици.

Зловонен дъх

Най-честите нежелани лекарствени реакции не се държи нормално дъх. Това е причинено от ацетон вещество, което е вещество, в типа на кетон, който е допълнително в резултат на метаболизма на мазнините.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.