site
stats

Είναι ακίνδυνη για να αδυνατίσετε με το σχέδιο διατροφής Ketogenic;

Επειδή δημόσια κατανόηση της υγείας αυξάνεται, όλο και περισσότερες θρεπτικές ρυθμίσεις ή αυτό που λέμε για να εμφανιστεί σχήματα διατροφή.

Μία από τις τάσεις στις μέρες μας είναι η κετογονική δίαιτα.

Η δίαιτα είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που κολλά με την αρχή της χαμηλής σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες εργαλείο, και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Σε αντίθεση με τη βασική ιδέα του σχεδίου διατροφής που στην πραγματικότητα μένει μακριά από την πρόσληψη λίπους.

Σε αυτήν την διατροφή σχήμα, όλα τα τρόφιμα υδατάνθρακες συχνά αποφεύγονται επειδή ενεργοποιούν υψηλή γλυκόζη στο αίμα να εξασφαλίσει ότι οι καθημερινές θερμίδες που λαμβάνονται είναι 70-75% λίπος, 20% υγιή πρωτεΐνη, 5% υδατάνθρακες.

Γιατί η κετογονική δίαιτα επιτρέπουν την πρόσληψη υψηλών ποσοτήτων λίπους;

Βασικά, το ανθρώπινο σώμα κάνει χρήση των 2 είδη των καυσίμων για τη δημιουργία ενέργειας, ειδικά γλυκόζη (ζάχαρη) και επίσης κετόνες (λίπος).

Εφ ‘όσον η παροχή γλυκόζης είναι ακόμα εκεί, το λίπος θα πρέπει να διατηρηθεί ως αέριο του βιβλίου. Αν η γλυκόζη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, τότε το σώμα καίει το λίπος σε ενέργεια.

Αυτή η κατάσταση είναι ομοίως ονομάζεται κέτωση. Το αποτέλεσμα είναι ότι το λίπος στο σώμα θα πάει σίγουρα έξω έτσι το βάρος σας θα πέσει γρήγορα. Συγκεκριμένα, αν σας βοηθήσει με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ή επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα νηστείας.

Τρόφιμα στο σχήμα δίαιτα

κετο-δίαιτα-τροφίμων

Τρόφιμα επιτρέπεται:

  • Πρωτεΐνη και τρόφιμα όπως το βόειο κρέας, αρνίσιο, όρνιθα, πάπια, ψάρι, αυγά, τυρί και φυσικά λίπη (έλαιο καρύδας, λίπος κακάο, ελιές) που περιέχει λιπαρά.
  • Τα λαχανικά μπορούν να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες για τις απαιτήσεις φυτικές ίνες, όπως τα φιλικά προς το περιβάλλον λαχανικά, αγγούρι, και τα μανιτάρια.
  • Τα φρούτα που καταναλώνονται περιορισμένη, μπορεί να είναι από αβοκάντο και καρύδες.
  • Για τα ποτά, μπορείτε να καταναλώνετε καφέ, τσάι και νερό.
  • Μερικά είδη των φασολιών και επίσης ζελατίνη μπορούν να καταναλωθούν ως κεράσματα.

Τρόφιμα για να μείνετε μακριά από:

  • Αποφύγετε όλα τα είδη ρυζιού, σιταριού, ζάχαρης, αμυλούχα τρόφιμα και το άμυλο (πατάτες, καλαμπόκι, μανιόκα).
  • Αποτρέψτε υπέροχες φρούτα όπως μπανάνες, ανανάδες, μάνγκο, και ούτω καθεξής
  • . Αποφύγετε τα αναψυκτικά συσκευασίας, δεδομένου ότι αποτελούνται από εξαιρετικά υψηλή ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες.

Μετά από να ξέρει ποια είναι η κετογονική δίαιτα είναι, ας ελέγξτε τα παρακάτω πλεονεκτήματα αλλά και αρνητικές επιπτώσεις:

Οφέλη από την δίαιτα

Οφέλη-κετο-διατροφή

Τα οφέλη υγείας των διαφόρων νοσηρών καταστάσεων

Μειώθηκε βαθμούς ζάχαρης στο σώμα, ουσιαστικά δεν έχει καλή επίδραση στο σώμα, ειδικά για ορισμένες συνθήκες κατάστασης.

Οι κετογονική δίαιτα σχέδια έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν επιληπτικές κρίσεις σε άτομα με επιληψία, την ελαχιστοποίηση των επιπέδων HbA1c σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, βοηθούν στη διατήρηση της κατάστασης της ασφάλειας νου για τα άτομα με διπολική συναισθηματική διαταραχή, και επίσης να μειώσει τη χοληστερόλη σε υπέρβαρα άτομα.

Μειώστε το βάρος γρήγορα

Με τη διαδικασία κέτωση που συμβαίνει στο σώμα, το λίπος το οποίο αποτελεί εμπόδιο στο αδυνάτισμα κάτω θα ρίξει και δύναμη, έτσι ώστε το βάρος θα πάει σίγουρα κάτω γρήγορα.

Ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο καρδιακού προβλήματος

Η κετο διατροφή που λειτουργεί με τη λήψη σε υγιή και ισορροπημένη λίπος είναι πιο πιθανό να μειώσει τον κίνδυνο των αγωνίζεται με πρόβλημα στην καρδιά, αλλά και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Αυτό είναι λόγω της μείωσε τα επίπεδα ινσουλίνης για να εξασφαλιστεί ότι η παραγωγή της χοληστερόλης στο σώμα μειώνει επιπρόσθετα.

Δεν χρειάζεται να μετρούν θερμίδες και δεν χρειάζονται να αισθάνονται πεθαίνουν από την πείνα

Στο κετογονική δίαιτα, δεν χρειάζεται να υπολογίσει τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνονται κάθε μέρα.

Αυτό το σχέδιο διατροφής επιπλέον δεν σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά πεθαίνουν από την πείνα, περιορίζοντας την ποσότητα των τροφίμων, ωστόσο, απαιτεί από εμάς μόνο για να ελέγχουν τι μπορεί να φάει και πρέπει να αποτραπεί.

Έλεγχος βαθμούς σακχάρου στο αίμα

Η κατανάλωση ποσοστά υδατανθράκων μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσει βαθμούς της γλυκόζης στο αίμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο του διαβήτη.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της δίαιτα

παρενέργειες-κετο-δίαιτα

Τα σημεία και συμπτώματα της κούρασης, τις απογοητεύσεις και μυϊκούς πόνους ιστού

Στο πρώτο ζευγάρι των ημερών σε μια κετογονική δίαιτα, το σώμα θα αισθανθεί πολύ αδύναμη, απογοητεύσεις και τον πόνο σε ορισμένα μέρη του μυός.

Αυτό προκύπτει από την προσαρμογή του οργανισμού στη μείωση του σημαντική πηγή ενέργειας, ειδικά υδατάνθρακες. Αυτή η κατάσταση μπορεί σίγουρα να διακόψει τις δραστηριότητές σας.

υπογλυκαιμία

Ριζική μείωση των βαθμών της ινσουλίνης μπορεί να προκαλέσει το σώμα να βιώσει υπογλυκαιμία, ένα πρόβλημα υγείας όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που αναφέρονται παρακάτω τακτική περιορισμούς.

Η υπογλυκαιμία μπορεί να είναι δύσκολο για σας να επικεντρωθεί, κόπωση, μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό, τα προβλήματα ανάπαυση, αλλά και το άγχος και το σύνδρομο του άγχους.

Επιδεινώσει τα νεφρά ασθένεια

Τα τρόφιμα που καταναλώνονται στην κετογονική δίαιτα μπορεί να κάνει τα νεφρά να εργαστούν σκληρότερα. Για εκείνους από εσάς που έχετε ένα υπόβαθρο αυτής της κατάστασης, καλό είναι να μην το κάνει.

Δυσπεψία

Ριζικές αλλαγές στη διατροφή μπορούν να προκαλέσουν συνθήκες πέψης. Μεταξύ αυτών είναι η δυσκοιλιότητα. Αυτό οφείλεται στη χρήση των λαχανικών σε ποσοστά, αλλά και περιορισμένη χρήση φρούτων.

κετοξέωση

Διαβητική κετοξέωση είναι ένας μη ασφαλής πρόβλημα όταν οι βαθμοί των κετονών στο αίμα είναι πολύ υψηλές και επίσης να καταστήσει την πτώση του ρΗ του αίματος (οξύ). Εάν αφεθεί χωρίς επιτήρηση, το πρόβλημα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κώμα μέχρι το θάνατο. Τα άτομα που έχουν τη μεγαλύτερη διακινδύνευση της δημιουργίας διαβητικό άτομο κετοξέωση είναι διαβητικοί.

Δυσοσμία του στόματος

Οι πιο συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες συμπεριφέρεται απρεπώς ανάσα. Αυτό ενεργοποιείται από την ακετόνη ουσία, η οποία είναι ένα υλικό στο είδος της κετόνης η οποία είναι παρομοίως ένα αποτέλεσμα του λίπους μεταβολικού ρυθμού.

Rebecca Milani

Rebecca Milani is a freelance author of fitness that aiding people to share knowledge on diet, training, and supplements for a much better life. With a life of writing and also years in the fitness occupation, She is an ideal combination of knowledge and the capacity to turn that expertise right into an interesting article for the reader's advantage.